ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ Η ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Συνεδρίασε χθες η διοίκηση του Π.Τ. Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Η Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (7ο ΠΤ ΟΕΕ), κατά τη χθεσινή (Δευτέρα 10/05/2021), συνεδρίαση της, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-presence.gov, δέχτηκε δύο πολύ ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις.

Η πρώτη ήταν από τον κ. Αλέξανδρο Τζιούρη (Προϊστάμενος Α΄ Τμήματος Εξωτερικών Ελέγχων ΠΕΚΑ Θεσσαλίας και Α΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Συντάξεις, Εφάπαξ), σχετικά με  την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που κατατίθεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων» και προβλέπει σειρά ρυθμίσεων, με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής των συντάξεων.

Η δεύτερη παρέμβαση ήταν της κ. Αικατερίνης Παπανάτσιου (Αναπληρώτριας Τομεάρχη Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών), αφορούσε τόσο στα διαχρονικά προβλήματα των Οικονομολόγων και των Λογιστών, όσα και σε εκείνα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας Covid-19.

Ο κος Αλέξανδρος Τζιούρης (Προϊστάμενος Α΄ Τμήματος Εξωτερικών Ελέγχων ΠΕΚΑ Θεσσαλίας και Α΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Συντάξεις, Εφάπαξ), αναφέρθηκε, τόσο στα τεχνικά προβλήματα, όσο και στα συνταγματικά ζητήματα, που αναμένεται να δημιουργηθούν από τη διαδικασία εμπλοκής ιδιωτών, πιστοποιημένων δικηγόρων, φοροτεχνικών και λογιστών στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων, τονίζοντας πως η επιτάχυνση έκδοσης των αποφάσεων συνταξιοδότησης, που αποτελεί στόχο πρωταρχικής σημασίας, θα μπορούσε να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα, μέσω της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών και του εκσυγχρονισμού των πληροφοριακών συστημάτων του ΕΦΚΑ και του συστήματος ΑΤΛΑΣ.

Η κα Αικατερίνη Παπανάτσιου ((Αναπληρώτρια Τομεάρχη Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών) αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της, κατά τη θητεία της στο Υπουργείο Οικονομικών, για την επίλυση των προβλημάτων των Οικονομολόγων και των Λογιστών, άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των οικονομολόγων, όπως τα παρουσίασαν τα μέλη της διοικησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας και υποσχέθηκε να συμβάλλει ως προς την αντιμετώπιση και την επίλυσή τους, καθώς έχουν άμεση επίπτωση στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ακόμη, η κα Αικατερίνη Παπανάτσιου αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του επιστημονικού ρόλου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, δεσμεύτηκε να συνδράμει στην αναβάθμιση της συνεργασίας της με τον Πρόεδρο κο Ηλία Κοτσιμπογεώργο και τα μέλη της Τοπικής Διοίκησης του 7ου Π.Τ. Ο.Ε.Ε.

Στην συνεδρίαση παραβρέθησαν ο Ηλίας Κοτσιμπογεώργος, ο Ευάγγελος Αναγνωστόπουλος, ο Ιωάννης Μαργαριτόπουλος, ο Χρόνης Ισαακίδης, ο Μαργαρίτης Τσουλούφης, ο Νικόλαος Νάτσιος και ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου της κας Παπανάτσιου κος Κων/νος Φωθιαδάκης.

Την οργάνωση της συνεδρίαση επιμελήθηκε ο κος Νικόλαος Δεδούσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ