ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΜΠΑΖΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τη μάστιγα της ανεξέλεγκτης και φυσικά παράνομης εναπόθεσης μπάζων σε κοινόχρηστους χώρους ανέδειξε ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της «Λάρισας Μπροστά» Δ. Παπαποστόλου με θέμα την καθυστέρηση ανέγερσης του νέου σχολικού διδακτηρίου του 24ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στην περιοχή της Τούμπας, επεσήμανε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι υπηρεσίες.

«Πρόκειται για ένα έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ωστόσο στον χώρο που επιλέχθηκε βρεθήκαμε αντιμέτωποι με βουνά από μπάζα, που χρειάζονται χρόνο και μεγάλα κόστη για την απομάκρυνσή τους», σημείωσε ο κ. Σούλτης, προσθέτοντας πως πλέον σύντομα θα πέσουν τα θεμέλια για την ανέγερση του κτιρίου, με χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσης τους 18 μήνες.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων με την διαδικασία των ερωτήσεων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης διευκρινίστηκε ακόμη πως διευθετήθηκε το θέμα που αφορούσε στη χρήση χώρων του Ιατρικού Κέντρου ΤΟ.Μ.Υ. Αγίου Γεωργίου (ερώτηση της Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών ΠΡ.ΑΞΙ. για τη Λάρισα»), ενώ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Π. Σάπκας απαντώντας σε ερώτηση της Δημοτικής Παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» με θέμα: «Εκδηλώσεις για τον
εορτασμό των 100 ετών από τη γέννηση του Λαρισαίου γλύπτη Φιλολάου Τλούπα», σημείωσε πως υπάρχουν ήδη επαφές με τους «Λαρισαίους Φίλους του Φιλολάου», προκειμένου να δρομολογηθούν εκδηλώσεις και έκθεση μικρών έργων του σπουδαίου δημιουργού.

Τέλος σε επόμενη συνεδρίαση μεταφέρθηκε η ερώτηση της «Ορμής Ανανέωσης» που αφορούσε στη μεταφορά του Τελωνείου Λάρισας, καθώς για το θέμα υπάρχουν εξελίξεις που θα ανακοινωθούν στο σώμα από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, ενώ σχετική ενημέρωση για ζητήματα της πόλης θα γίνει στη συνεδρίαση του ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Μαΐου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ