ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ “Η ΣΕΒΑΣΤΗ” Η ΝΕΑ ΝΟΥΒΕΛΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΑΝΤΑΒΟΥ

“Η Σεβαστή” η νέα νουβέλα του Κώστα Λάνταβου ξεκίνησε ήδη το ταξίδι της και βρίσκεται ήδη στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Είναι ένα καλαίσθητο βιβλίο 96 σελίδων και πωλείται προς 10€ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Αρμός”.

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Δεν θα απείχαμε πολύ από την πραγματικότητα, αν λέγαμε πως και οι εποχές αλλάζουν, μα πάντα ίδιες μένουν. Ήθη και συμπεριφορές διαφοροποιούνται μεν, αλλά καθώς αφορούν ανθρώπους, σε ένα ποσοστό παραμένουν πεισματικά αμετακίνητες. Όπως, για παράδειγμα, αναλλοίωτη παραμένει ανά τους αιώνες η κοινωνική απαίτηση για συζυγική πίστη, μα και η ντροπή που επιφέρει κάθε πράξη μοιχείας.

Στη νουβέλα Η Σεβαστή, μια γυναίκα της δεκαετίας του ’50 παντρεύεται και μετακομίζει στην πόλη. Στην δεκαετία του ’60, της ανοικοδόμησης και της οικονομικής ανόδου, το ζευγάρι, ύστερα από σκληρή δουλειά, τα καταφέρνει εξαιρετικά, αλλά η ευτυχία του δεν ολοκληρώνεται καθώς δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά.  Γυναικολογικού τύπου αναποδιές φέρνουν την ατεκνία. Η ατεκνία με τη σειρά της οδηγεί τον σύζυγο να διαπράξει την Ύβρη, συκοφαντώντας τη γυναίκα του ως μοιχαλίδα. Η Σεβαστή αισθάνεται αδικημένη και προδομένη και ζητάει από τον συνεργό του άντρα της να αποκαταστήσει το δίκαιο. Εκείνος αρνείται, κι εκείνη επιβάλλει την Νέμεση, ώστε να επέλθει στο τέλος η Κάθαρση.

Ο συγγραφέας

Ο Κώστας Λάνταβος γεννήθηκε το 1949 στη Λάρισα, όπου ζει μόνιμα και εργάστηκε ως γιατρός-παθολόγος. Έχει εκδώσει δεκατέσσερις ποιητικές συλλογές, μια νουβέλα και έχει μεταφράσει: Μπλέηκ, Πάουντ, Πεσσόα, Βαλερύ, Ντίκινσον, Ζεράρ ντε Νερβάλ, Ντ. Χ. Λώρενς, Αισχύλο, Σοφοκλή και Ευριπίδη. Υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού Γραφή, από το 1989 μέχρι το 2004.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com