ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ κ. ΧΑΤΖΗΚΡΑΧΤΗ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Ανακοίνωση της παράταξης ΣΥΝ Πολιτεία για τη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. του δήμου Τυρνάβου

Στη  σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το κύριο θέμα συζήτησης ήταν ο νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση. η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων εκφράστηκε κατά του νόμου εκτός της παράταξης του δημάρχου που τοποθετήθηκε υπέρ του νόμου και του κ. Ροντούλη που αποχώρησε από την συζήτηση για τους δικούς του λόγους και ενώ φαινόταν εφικτό  να ψηφιστεί κοινή απόφαση των παρατάξεων  αυτό δεν έγινε  με ευθύνη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τα κείμενα που ήταν στα χέρια των δημοτικών συμβούλων ήταν  ένα της Συν Πολιτείας  κι ένα της Λαϊκής Συσπείρωσης .

Στην πρόταση της Συν Πολιτείας (με την οποία συμφώνησε και η παράταξη της “Πόλης που Θέλουμε” και ο ανεξάρτητος κ. Μάμμος) να ενσωματωθούν  πέντε προτάσεις της, στο κείμενο της Λαϊκής Συσπείρωσης  ο κ. Χατζηκράχτη ήταν αρνητικός.  Με τη στάση του κατάφερε να ακυρώσει την προσπάθεια συναίνεσης όλων αλλά και τον εαυτό του και όσα προσχηματικά υποστήριζε περί συγκλίσεων και συνθέσεων που επιβάλλει η απλή αναλογική.

Οσον αφορά στην πρόταση της  δημοτικής συμβούλου κ. Σουρλαντζή – Ζαχαράκη να κλείσουν τα δημοτικά καταστήματα μια μέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας  και να εκφραστεί η αντίθεση στο νομοσχέδιο, δεν ψηφίστηκε πάλι με ευθύνη της Λαϊκής Συσπείρωσης που δεν  την στήριξε.  ψήφισαν εννέα υπέρ  (συν πολιτεία , ανεξάρτητος , και η πόλη που θέλουμε) και  εννέα κατά (η παράταξη του δημάρχου και η Λαϊκή Συσπείρωση) αλλά επειδή η ψήφος του προέδρου μετράει διπλά δεν  πέρασε η πρόταση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ