ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟΥ ΣΤΗ ΣΚΑΜΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΥ

Στην αποκατάσταση του πλακόστρωτου δρόμου που οδηγεί στον παραδοσιακό ξενώνα της Σκαμνιάς προχώρησε ο Δήμος Ελασσόνας την περασμένη εβδομάδα, λόγω της εκτεταμένης φθοράς των πλακιδίων και της πιθανότητας πρόκλησης ατυχήματος.

Η ανάπτυξη υπαίθριων δραστηριοτήτων με επίκεντρο τον Όλυμπο αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τις ορεινές κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας. Η εγκατάλειψη των προηγούμενων ετών έχει αναδείξει πολλά καθημερινά και λειτουργικά προβλήματα σε πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Τα περισσότερα προβλήματα εστιάζονται στη συντήρηση του οδικού δικτύου, στη συντήρηση των υποδομών φιλοξενίας και αναψυχής, στον καθαρισμό και την αποκατάσταση φθορών σε δρόμους, πλακόστρωτα και κοινόχρηστους χώρους.

Στο ξενώνα της Σκαμνιάς λειτουργεί εδώ και χρόνια μία πολύ δραστήρια επιχείρηση φιλοξενίας, εστίασης και υπαίθριων δραστηριοτήτων, η οποία είναι γνωστή στους λάτρεις του βουνού και της υπαίθρου από όλη την Ελλάδα. Παρόλα αυτά η πρόσβαση στο χώρο ήταν δυσχερής λόγω του κατεστραμμένου οδοστρώματος και οι εντυπώσεις των επισκεπτών ιδιαίτερα αρνητικές.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας επισκέφτηκε πριν μερικούς μήνες τον ξενώνα, συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης και δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Ελασσόνας θα αποκαταστήσει κατά προτεραιότητα το πλακόστρωτο του ξενώνα, όταν θα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Ήδη είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Κοινότητας Συκαμινέας κ. Κ. Μωραΐτη, ο οποίος συμφώνησε να δοθεί προτεραιότητα στη συγκεκριμένη παρέμβαση.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης ο κ. Γάτσας δήλωσε: «Με μικρές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις αποκαθιστούμε την εικόνα του Δήμου σε όλες τις κοινότητες. Ένα πλακόστρωτο που εξυπηρετεί έναν παραδοσιακό ξενώνα θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα εδώ και χρόνια, ωστόσο απαξιώθηκε και μαζί με το χωριό απαξιώθηκαν και οι προοπτικές του Δήμου στον τομέα της αξιοποίησης του Ολύμπου. Με σειρά παρεμβάσεων που έχουμε δρομολογήσει σε πολλές κοινότητες του Ολύμπου, αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και επαναφέρουμε το Δήμο στον τουριστικό χάρτη, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω του COVID-19. Τους επόμενους μήνες θα προχωρήσει η υλοποίηση της μελέτης για τα πλακόστρωτα της Καρυάς και του Λιβαδίου, και η μελέτη για παρεμβάσεις αποκατάστασης οδοστρώματος σε όλες τις ορεινές κοινότητες του Ολύμπου».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ