ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΜΙΚΟΜΒΟ ΡΑΨΑΝΗΣ – ΠΥΡΓΕΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τεμπών

Η Λαϊκή Συσπείρωση εξ αρχής αντιτάχθηκε και συνεχίζει να αντιτάσσεται στην παράδοση των εθνικών δρόμων, για εκμετάλλευση, στους επιχειρηματικούς ομίλους, που γέμισαν παντού πανάκριβα διόδια, κάνοντας απαγορευτική την χρήση τους στους περισσότερους οδηγούς.

Τόσο η προηγούμενη δημοτική αρχή Τεμπών του κ. Κολλάτου, όσο και η σημερινή του κ.Μανώλη, συμφώνησαν με την παράδοση του εθνικού οδικού δικτύου στους επιχειρηματικούς ομίλους, εκφράζοντας επί μέρους ενστάσεις για το που θα μπουν και τι είδους διόδια θα είναι και για το ύψος της τιμής τους.
Τώρα ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, χωρίς να αμφισβητεί την πολιτική του κόμματός του, της Ν.Δ. και όλων των άλλων αστικών κομμάτων, για παράδοση των εθνικών δρόμων στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να θησαυρίζουν από τα διόδια, ζητά να γίνει σύσκεψη με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, στην οποία θα συμμετέχουν οι δήμαρχοι Τεμπών και Αγιάς, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οι βουλευτές του νομού και η παραχωρησιούχος εταιρεία, ώστε να βρεθεί λύση για την μετατροπή του ημικόμβου Ραψάνης σε ολοκληρωμένο κόμβο.
Παραβλέπει ότι ο συγκεκριμένος κόμβος, με είσοδο και έξοδο, στο ύψος του Πυργετού και προς Θεσσαλονίκη, που θα εξυπηρετούσε τόσο τους κατοίκους των γειτονικών χωριών, όσο και μεγάλο αριθμό επισκεπτών από βορρά, των παραλιών του δήμου Τεμπών, δεν έγινε σκόπιμα όταν κατασκευάζονταν η ΠΑΘΕ, με βάση τον σχεδιασμό της εταιρείας, που λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος της και όχι την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.
Αυτό αποδεικνύεται και τώρα, αφού η εταιρεία, που έχει την εκμετάλλευση της ΠΑΘΕ, βάζει ως προϋπόθεση, για να γίνει ο κόμβος, την δημιουργία νέων διοδίων πριν την είσοδο των τούνελ στα Τέμπη, αδιαφορώντας έτσι και για την ενδεχόμενη καταστροφή του περιβάλλοντος, στην περιοχή της σπάνιας  ομορφιάς, της κοιλάδας των Τεμπών.
Η δημοτική αρχή Τεμπών, δέσμια της πολιτικής αντίληψής της “πρώτα απ’ όλα τα συμφέροντα της παραχωρησιούχου εταιρείας”, μιλά για αναλογικά διόδια και με την διατήρηση των υπαρχόντων διοδίων.
Ούτε ψήγμα αμφισβήτησης των ληστρικών συμβάσεων που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζουν πιστά, όπως και εκείνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την παραχωρησιούχο εταιρεία, με την οποία εισπράττει ακριβά διόδια από τους διερχόμενους οδηγούς, αλλά και από το Ελληνικό δημόσιο, με βάση ρήτρα, κάθε “διαφυγόν κέρδος”, από τη μη διέλευση του προσυμφωνημένου αριθμού διελεύσεων.
Αυτά όμως συμβαίνουν όταν παραχωρείται το κατ’ όνομα “εθνικό δίκτυο” στους επιχειρηματικούς ομίλους.Η εταιρεία σκέφτεται και λειτουργεί με βάση το κέρδος της και όχι την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και την ασφάλεια των οδηγών, που συνωστίζονται αναγκαστικά, λόγω των ακριβών διοδίων, στους άθλιους παράδρομους της ΠΑΘΕ, πληρώνοντας με τη ζωή τους και με υλικές καταστροφές, σε πολλά τροχαία ατυχήματα, το βαρύ τίμημα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, βροντοφωνάζει: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
Πληρώσαμε και πληρώνουμε πανάκριβα για το οδικό δίκτυο.(Πανάκριβα διόδια, την ληστρική κρατική φορολογία στη βενζίνη, όπου από την τιμή 1,60€ το λίτρο, το 1€ είναι η  κρατική φορολογία, ενώ το 90% του υπολοίπου το καρπώνονται τα μονοπώλια του πετρελαίου.Ακόμα τους υπέρογκους φόρους που πληρώνουμε για αγορά αυτοκινήτου, για τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα και τόσα άλλα).
Είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες,  να έχουμε δωρεάν σύγχρονους  και ασφαλείς
αυτοκινητόδρομους και δημόσιες σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες.
Να γίνει, το συντομότερο δυνατόν, ολοκληρωμένος ο κόμβος Ραψάνης, για την εξυπηρέτηση των γειτονικών χωριών και των χιλιάδων επισκεπτών των παραλιών του δήμου Τεμπών και Αγιάς, με ευθύνη της παραχωρησιούχου εταιρείας, χωρίς  επιβάρυνση του λαού.
Να καταργηθούν όλα τα διόδια και οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων, στους επιχειρηματικούς ομίλους.Ελεύθερη διέλευση σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Ενιαίος εθνικός, αποκλειστικά δημόσιος, κατασκευαστικός φορέας, που θα κατασκευάζει σύγχρονα, ποιοτικά και φθηνά έργα υποδομής για τις λαϊκές ανάγκες (δρόμους, κατοικίες, σχολεία, υγειονομικές μονάδες, κ.α.), χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με προστασία του περιβάλλοντος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ