ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας

Είναι γνωστό σε όλη την τοπική κοινωνία πως εδώ και τουλάχιστον τα 15 τελευταία χρόνια το 55ο Νηπιαγωγείο Λάρισας διεκδικεί την αξιοπρεπή φοίτηση, ζητώντας την διάθεση ενός χώρου όπου θα στεγάσει τους μαθητές του, καθώς σε αυτή υπάγονται και οι υπεράριθμοι μαθητές των παρακείμενων νηπιαγωγείων (18ο και 38ο).Καμία Δημοτική Αρχή δεν μερίμνησε για αυτό το θέμα, προφανώς θεωρώντας το ανάξιο λόγου και προσοχής.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός της Προσχολικής Αγωγής, όπου εδώ και τρία χρόνια έχει ψηφιστεί η υποχρεωτική διετής φοίτηση αλλά δεν χρηματοδοτήθηκε ούτε με ένα ευρώ η κατασκευή νέων αιθουσών που απαιτούνται και έτσι η κατάσταση του 55ου Νηπιαγωγείου έχει τεθεί εκτός ορίων. Φέτος φώτισαν ακόμα περισσότερο τα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια εξαιτίας των επιλογών όλων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών καθώς και της υπάρχουσας και γιγαντώθηκαν στην πανδημία και στο σεισμό του Μαρτίου που βιώσαμε στην πόλη μας.

Αναλυτικά αναφέρουμε ότι τη φετινή σχολική χρονιά αναγκαστήκαμε ως  γονείς να μπούμε σε  διαδικασία κλήρωσης για να δούμε σε ποια δομή θα φιλοξενηθούν τα παιδία μας, η οποία φυσικά είχε ως αποτέλεσμα τον μεταξύ μας κανιβαλισμό και εξευτελισμό. Πολλοί γονείς ήταν επίσης αυτοί οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν καν με αποτέλεσμα την ημέρα του αγιασμού να μην γνωρίζουν που θα φοιτήσουν τα παιδιά τους. Τελικά το 55ο Νηπιαγωγείο μοιράστηκε σε 4 διαφορετικές δομές όπου σε όλες είναι φιλοξενούμενο και φυσικά δεν μπορεί να έχει λόγο ούτε καν για το σημείο προαυλισμού των νηπίων. Οι δομές αυτές είναι:

Στο 3ο Δημοτικό 2 αίθουσες, η μία εκ των οποίων είναι άκρως ακατάλληλη λόγω του υπερβολικά μικρού μεγέθους της, παρόλα αυτά τοποθέτησαν μέσα 16 νήπια και 2 νηπιαγωγούς λόγω παράλληλης στήριξης.

Στον παιδικό Σταθμό επί της οδού Μπασδέκη

Στον παιδικό Σταθμό επί της οδού Ρούσβελτ

Στον παιδικό Σταθμό της 110 πτέρυγα μάχης, αναγκάζοντας τα νήπια σε καθημερινή μετακίνηση, χωρίς καν να υπάρχουν οι σωστές συνθήκες στην επιβίβαση και αποβίβαση των νηπίων και στερώντας από τους  γονείς το δικαίωμα να δουν  τον χώρο που στεγάζονται τα παιδιά τους (δόθηκε υπόσχεση ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα είχε λυθεί το θέμα και δεν θα έπρεπε να μετακινούνται πλέον).

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν αποσταλεί επιστολές προς τον Δήμο Λαρισαίων, έχουν γίνει συζητήσεις δια ζώσης και διαδικτυακές με εκπροσώπους του Δήμου με πάντα το ίδιο αποτέλεσμα «θα λυθεί, θα διαμορφώσουμε ένα κτίριο ως προσωρινή λύση, θα, θα, θα».

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω αλλά και την τοποθέτηση του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο της 27/4/2021 για ανέγερση νέου κτιρίου δικαιούμαστε να έχουμε υπεύθυνες απαντήσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου δικαιολογεί την ανέγερση νέας σχολικής αυτόνομης μονάδας. Δε θα ανεχτούμε πλέον οποιαδήποτε διαδικασία κλήρωσης ή μεταφοράς με τα παιδιά μας!!

Σε όλα τα παραπάνω   ήρθε να προστεθεί ο σεισμός όπου έκρινε ακατάλληλό το όλο το παλιό κτήριο του 3ου Δημοτικού με αποτέλεσμα πλέον το 55ο Νηπιαγωγείο να μην έχει καν διαθέσιμη την έδρα του.

Η υπ’ αριθμόν 1583/05-05-2021 απόφαση του Δήμου για τη λειτουργία του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, αποφασίζει τη μεταφορά 153 μαθητών σε παιδικό σταθμό της  110ΠΜ και 2 παιδικών σταθμών εντός της πόλης(5ο&9ο) και στερεί παρανόμως την έδρα από το σχολείο η οποία επίσημα τοποθετείται στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Με αυτό τον τρόπο δημιουργεί ένα Νηπιαγωγείο νομάδων, που βρίσκεται σε διαφορετικές τοποθεσίες και κινείται από το ένα μέρος στο άλλο.

Η απόφαση αυτή του Δήμου :

  • στερεί από τους μαθητές των νηπίων το δικαίωμα στην αξιοπρεπή φοίτηση
  • δείχνει την έλλειψη σεβασμού για άλλη μια φορά στις οικογένειες που ανήκουν στο

συγκεκριμένο σχολείο ,

  • υποβιβάζει τους κατοίκους της περιοχής σε πολίτες Β κατηγορίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Σχολικό κτήριο με προαύλιο χώρο  που να πληροί τις συνθήκες υγιεινής για μαθητές και εκπαιδευτικούς με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας αλλά και τις συνθήκες ασφάλειας, και με όλες στις προδιαγραφές που απαιτεί η νηπιακή ηλικία, το οποίο θα αποτελέσει τη μόνιμη έδρα του Νηπιαγωγείου.

Δημόσια Δέσμευση του Δήμου ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα υπάρχει Κτηριακή Δομή για το 55ο Νηπιαγωγείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ