ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΖΗΤΑ Ο Κ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η δήλωση του δ.σ. της μείζονος μειοψηφίας

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας στις 28/4 /21 με την ευκαιρία της έγκρισης χρηματοδότησης τριών (3) σωματείων που αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες και έχουν ενεργές αγωνιστικές υποχρεώσεις, άνοιξα τη συζήτηση για τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό.

Στη τοποθέτηση μου ζήτησα να δούμε τρόπους χρηματοδότησης όλων των ερασιτεχνικών σωματείων της πόλης μας που πλήττονται περισσότερο σε αυτή την κρίση και κινδυνεύουν με εξαφάνιση λόγω του ότι οι προπονητές αναγκάζονται να στραφούν, για βιοποριστικούς λόγους, σε άλλα επαγγέλματα καθώς τα δύο τελευταία χρόνια τα έσοδα των σωματείων από τις συνδρομές είναι μηδενικά. Άρα σαν δήμος Λαρισαίων θα πρέπει να κάνουμε καταγραφή όλων των νόμιμων σωματείων που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της Γ. Γ. Αθλητισμού και να αποφασίσουμε το ύψος της Οικονομικής βοήθειας ώστε να συμβάλουμε στην συνέχιση της ύπαρξης του ερασιτεχνικού Αθλητισμού στη Λάρισα και συνάμα να προάγουμε πολιτισμό και παιδεία γιατί εκεί μέσα γαλουχούνται τα παιδιά μας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκα σε ένα θέμα που θα μας απασχολήσει σε λίγο καιρό. Μία έως τρεις ομάδες ερασιτεχνικές της Λάρισας θα προκριθούν στις τελικές φάσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων παίδων, εφήβων, κορασίδων, νεανίδων. Αυτές οι ομάδες επειδή δεν είναι ανώνυμες εταιρείες όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός , η ΑΕΚ κτλ δεν μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος των διοργανώσεων και σε συνομιλία με τα σωματεία, που συμμετείχαν τις προηγούμενες χρονιές στις τελικές φάσεις, μου μετέφεραν ότι το κόστος είναι της τάξης των 6 έως 7.000 ευρώ.

Οι επιτυχίες όμως που είχαν τα προηγούμενα χρόνια ήταν επιτυχίες της Λάρισας και η πόλη μας μέσω από αυτά τα σωματεία και αυτά τα παιδιά διαφημίστηκε σε όλη την Ελλάδα. Αυτές οι επιτυχίες είχαν σαν αποτέλεσμα να κατευθυνθούν στον αθλητισμό εκατοντάδες παιδιά που έβλεπαν τους συμμαθητές-τριες τους με τα μετάλλια και θέλανε να τους μοιάσουν. Έτσι καταφέραν να μην ακολουθήσουν δύσβατα και επικίνδυνα μονοπάτια.

Γι’ αυτό πρότεινα τα σωματεία που θα προκριθούν στη τελική φάση να χρηματοδοτηθούν 100% από τον Δήμο μας γιατί τα οφέλη που θα έχει η πόλη μας και τα παιδιά μας είναι πολύ περισσότερα από ένα ποσό της τάξης των 15.000 ευρώ…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ