ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ – ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Κίνησης Λάρισας

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας  καταγγέλλει και καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις του Κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ κατά αμάχων και παιδιών του πολύπαθου λαού της Παλαιστίνης . Στόχος του είναι να ολοκληρώσει το σχέδιο εποικισμού της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Για την υλοποίηση του στόχου αυτού μεταχειρίζεται  διάφορες μεθόδους.

Εξώσεις οικογενειών Παλαιστινίων από τα σπίτια τους και εγκατάσταση Εβραίων εποίκων, παρεμπόδιση των θρησκευτικών τελετουργιών των Παλαιστινίων, διαδηλώσεις φανατικών Εβραίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ με την κάλυψη της αστυνομίας με το σύνθημα της «ενοποίησης της πόλης» και τέλος αιματηρή καταστολή.

Οι Παλαιστίνιοι  υπερασπίζονται τα  ιστορικά καταξιωμένα δικαιώματά τους να αποκτήσουν δική τους πατρίδα και αντιστέκονται στο Ισραήλ που επιχειρεί να τους διώξει από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και να προχωρήσει σε νέους εποικισμούς.

Οι Ισραηλινοί με τις πρεσβείες τους σε όλο τον κόσμο μέσω  των κυρίαρχων ΜΜΕ οργανώνουν επιχείρηση παραπληροφόρησης για όσα συμβαίνουν στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη και την αποκλεισμένη Γάζα. Διογκώνουν  και προβάλουν υπέρμετρα την αντίσταση με αυτοσχέδιες ρουκέτες και σφεντόνες των  Παλαιστίνιων, αποκρύπτοντας  τις μαζικές δολοφονίες αμάχων που πραγματοποιεί μια από τις ισχυρότερες πολεμικές μηχανές του πλανήτη .

Πλάτες στην Ισραηλινή επιθετικότητα η στάση ΗΠΑ και ΕΕ.

Αέρα στα πανιά του κράτους του Ισραήλ δίνουν  ΗΠΑ  που παραβιάζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ, αναγνώρισαν ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ και προχθές  μπλόκαραν στον ΟΗΕ το προσχέδιο που είχε προτείνει η Νορβηγία για καταδίκη των επιθέσεων του Ισραήλ.

Ισχυρές χώρες της ΕΕ συνεργάζονται με το  Ισραήλ και ανέχονται τις εγκληματικές του ενέργειες του. Δηλώσεις  του τύπου  << οι επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ πρέπει να σταματήσουν αμέσως και όλες οι πλευρές να λάβουν μέτρα για την αποκλιμάκωση των εντάσεων >> ή << οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του άμαχου πληθυσμού στο Ισραήλ >> είναι εντελώς απαράδεκτες, τροφοδοτούν την κλιμάκωση και κάνουν πλάτες στην Ισραηλινή επιθετικότητα. Τεράστιες ευθύνες έχει και το Ελληνικό Κράτος που εγκατέλειψε προ πολλού την αλληλεγγύη του προς τον λαό της Παλαιστίνης. Οι τελευταίες Κυβερνήσεις της ΝΔ  και του ΣΥΡΙΖΑ με την υποστήριξη όλων των Αστικών Κόμματων και της ακροδεξιάς, αναβαθμίζουν συνεχώς τις πολιτικές – οικονομικές – στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ , στα πλαίσια του αντιδραστικού άξονα πολέμου  Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ. υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ. Η πολιτική αυτή προσβάλει τα διαχρονικά αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης του Ελληνικού προς τον Παλαιστινιακό λαό.

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας    εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Παλαιστινιακό λαό και  καταδικάζει τις εγκληματικές επιθέσεις των Ισραηλινών.

Καλούμε  τους εργαζομένους και τη νεολαία, να εκφράσουν έμπρακτα την καταδίκη τους  στην Ισραηλινή βαρβαρότητα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Λωρίδα της Γάζας.

Είμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού στον αγώνα του για να σταματήσει η Ισραηλινή κατοχή και ο εποικισμός.

Να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους.

Να ελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις Ισραηλινές φυλακές.

Για Παλαιστίνη ελεύθερη στα όρια του 1967,  και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καμία συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ.

Έξω οι Ιμπεριαλιστές από την Αν. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις Ιμπεριαλιστικές εξορμήσεις στη Μέση Ανατολή. Αποδέσμευση από  ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του, να χαράξει το δρόμο που μπορεί να εγγυηθεί την πραγματική Ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, με αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις ανάμεσα στους λαούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ