ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ 100% ΟΙ ΖΗΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ

Ανακοίνωση των Αγροτικών Συνεταιρισμών του δήμου Τυρνάβου και της Γιάννουλης μετά από αυτοψία με στελέχη της ΔΑΟΚ και του ΕΛΓΑ στις πληγείσες καλλιέργειες – Αίτημα αποζημίωσης και για τα βιομηχανικά αχλάδια

Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της Επαρχίας Τυρνάβου:  ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, Α.Σ ΔΕΝΔΡΩΝ  – Ο.Π ΓΑΙΑ ΦΡΟΥΪΤ, ΑΣΕΠΟΠ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, Α.Σ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΩΝ, Α.Σ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ, Α.Δ.Κ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ, Α.Σ.ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΩΝ  ΦΡΟΥΤΟΠΗΓΗ, Ο.Π. Α.Σ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ, στις 12/5/21 από κοινού με τον εκπρόσωπο της ΔΑΟΚ Λάρισας, κ. Δημήτριο Σταυρίδη προϊστάμενο φυτοπροστασίας,  κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Λάρισας με επικεφαλής τον Προϊστάμενο κ. Μιχαήλ Λιόντο και με τη συμμετοχή του επόπτη Βασίλειου Σπανού και του υπαλλήλου Κων/νου Τσιάπα, καθώς επίσης και των εκπροσώπων του Δήμου Τυρνάβου κ. Ανδρέα Γιαννόπουλο προέδρου του Δ.Σ. και κ. Γεωργίου Σακούτσιου αντιδημάρχου, πραγματοποίησαν αυτοψία σε κτήματα της επαρχίας Τυρνάβου τα οποία επλήγησαν από συνεχόμενους παγετούς.

Στην αυτοψία διαπιστώθηκαν τα εξής:

Α) Απώλεια Παραγωγής σε όλες τις καλλιέργειες που ανέρχεται έως και 100%.

Β) Στην καλλιέργεια αχλαδιάς διαπιστώθηκε πρόβλημα βακτηρίου (erwinia amylovora) που και αυτό οφείλεται στους συνεχόμενους παγετούς με αποτέλεσμα όχι μόνο την απώλεια παραγωγής αλλά και φυτικού κεφαλαίου.

Γ) όσον αφορά τα βιομηχανικά αχλάδια να ενταχθούν στον κανονισμό  του ΕΛΓΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ