ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Με τη χαρακτηριστική φράση «υπάρχουν διατάξεις του νομοσχεδίου χειρότερες από αυτό που αναμέναμε» η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, βουλευτίνα Β1 τομέα Β΄ Αθήνας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τοποθετήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας με θέμα «Η επίθεση της ΝΔ στα εργασιακά δικαιώματα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ».

Κάνοντας λόγο για αυταρχική και αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης η κ. Ξενογιαννακοπούλου περιέγραψε κατάργηση της 8ωρης εργασίας, επιβράβευση των απλήρωτων υπερωριών και διάλυση του προσωπικού προγραμματισμού των εργαζομένων, σημειώνοντας πως το ν/σ πλήττει συνολικά τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, ενώ παράλληλα θίγει και τους ανέργους.

«Δημιουργούν ένα θεσμικό πλαίσιο υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων, καθώς ακόμη και στα πιο σκληρά μνημόνια δεν επιβλήθηκαν οι ατομικές συμβάσεις», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, με την κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης να σημειώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα δώσει τη μάχη στη Βουλή και στο πλευρό των εργαζόμενων ώστε να μην περάσει αυτό το έκτρωμα».

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κινείται με κοινωνικό πρόσημο και σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση», ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, ενώ η εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Λάρισας, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας, Γιάννης Τσακνάκης, ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις στελεχών και ερωτήσεις πάνω στο επίμαχο νομοσχέδιο.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ