ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 1ου ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ

Διαμαρτυρίες και των εκπαιδευτικών Εικαστικών

Έντονες διαμαρτυρίες για τον χαρακτηρισμό των σχολείων τους ως Πειραματικών εξέφρασαν για μία ακόμη φορά οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου και το 1ου Λυκείου Λάρισας, σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιώντας συγκέντρωση- κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε ερήμην μας, αιφνιδιαστικά και χωρίς τη συναίνεσή μας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών, ενώ όπως επισημάνθηκε η μετατροπή των δύο σχολείων σε Πειραματικά θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη φοίτηση και τον προγραμματισμό της ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους αλλά και στην εργασιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών, που βρέθηκαν χωρίς οργανικές θέσεις και πλέον λογίζονται ως υπεράριθμοι, κάτι που επηρεάζει και άλλους συναδέλφους τους.

Με τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας απούσα (πληροφορίες θέλουν να μετακινήθηκε προς το σχολεία που ανακοίνωσαν την κινητοποίηση) στη διαμαρτυρία βρέθηκαν μέλη της ΕΛΜΕ, με τον προεδρεύοντα Αθ. Φούντα να σημειώνει τις σημαντικές αλλαγές που θα επιφέρει στο εργασιακό καθεστώς των καθηγητών αλλά και στις ζωές των μαθητών η απόφαση. Σχετικές δηλώσεις έκανε και το μέλος του δ.σ. της ΕΛΜΕ Γ. Τσακνάκης, ενώ όλες οι παρατάξεις που συμμετέχουν στο δ.σ. και το ΠΑΜΕ στήριξαν την κινητοποίηση.


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

Εξάλλου στην κινητοποίηση έδωσαν το παρών και εικαστικοί που διαμαρτύρονται για τον εξοβελισμό της Καλλιτεχνικής Παιδείας στο Λύκειο, που εκδικάζεται στο ΣτΕ.

«Έχουμε δώσει την ψυχή μας για τα μαθήματα Τεχνών και ένα ανάλγητο υπουργείο που ουδέποτε άκουσε τις προτάσεις μας μας δίνει ευθύνες για την ποιότητα του μαθήματος ενώ το έχει εγκαταλείψει», ανέφερε η εκπαιδευτικός Εικαστικών Ευτυχία Λάνταβου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ//ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ