ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕΣ ΟΛΙΓΙΣΤΟΣ, Κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ

Ανακοίνωση – απάντηση στον πρόεδρο του Δ.Σ. που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης

Ω, του θαύματος !!!.
Ένας πρόεδρος μαριονέτα , με ανύπαρκτο πολιτικό εκτόπισμα , που δεν έχει ουσιαστικά προσφέρει τίποτα στην τοπική κοινωνία παρά μόνο την επίδειξη της κομματική του ταυτότητας, τόλμησε να διατυπώσει κατηγορίες- φληναφήματα κατά του επικεφαλής της Παράταξής μας , κατά δηλαδή ενός ανθρώπου που ασχολείται ανιδιοτελώς με τα κοινά του τόπου μας εδώ και τριάντα περίπου χρόνια και είναι γνωστός στο πανελλήνιο για το πολιτικό του έργο ακόμα και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Η συμπεριφορά του κ. Γιαννόπουλου,όμως, δεν μας εκπλήσσει . Ξέρουμε ότι είναι ο καθ’ έξιν υβριστής του κ. Ροντούλη , καθόσον προσπαθεί πολλάκις να αποκτήσει υπόσταση υβρίζοντας πολιτικά αναστήματα που ούτε καν ο ίδιος δεν μπορεί να διανοηθεί για τον εαυτό του .

Για του λόγου, μάλιστα , το αληθές και για να κάνει ο κ. Γιαννόπουλος την αυτοκριτική του , αν βέβαια έχει αυτή την ικανότητα , αρκεί να του θυμήσουμε ότι ο κ. Ροντούλης, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κατά την περίοδο 2004-2006, μοίραζε το σύνολο της αντιμισθίας που ελάμβανε σε αναξιοπαθούντες πολίτες του Τυρνάβου, κάθε μήνα, χωρίς να κρατάει ούτε ένα ευρώ για τον εαυτό του, όπως μπορεί να πιστοποιήσει και ο κ. Γιάννης Παιδής, διευθυντής τότε της εφημερίδας “Αλήθεια” , που κατέγραφε και δημοσιοποιούσε ανελλιπώς τους αποδέκτες των χρημάτων αυτών.

Σήμερα, κατ’ αντίθεση , ο κ. Γιαννόπουλος, ως πρόεδρος του Δ.Σ  τι κάνει ; Προφανώς σφυρίζει αδιάφορα και βέβαια μηνιαίως “τσεπώνει ” την  αντιμισθία  για το “τεράστιο”  έργο που προσφέρει, χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αναφέρουμε αυτά , για να μάθει ο κ. Γιαννόπουλος με ποιους συγκρίνεται και ποιους υβρίζει . Άλλωστε, όταν ο Ροντούλης έτρεχε και πρόσφερε στον Τύρναβο από διάφορα μετερίζια , ο κ. Γιαννόπουλος δεν ήξερε… ούτε καν  που πέφτει ο Τύρναβος.

Ας έρθουμε όμως τώρα και στις αιτιάσεις που προβάλλει ο κ. Γιαννόπουλος, για να δικαιολογήσει την προσωπική του ανικανότητα, η οποία έχει μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο σε παρωδία.

Α) Σε επανειλημμένα δημοτικά συμβούλια και δια του Τύπου , ο κ. Ροντούλης είχε ζητήσει τη σύσταση μιας Επιτροπής Ενημέρωσης και Διεκδίκησης Σεισμοπλήκτων, προκειμένου οι σεισμοπαθείς συμπολίτες μας να έχουν μια πλήρη ενημέρωση για τα προβλήματα  που τους απασχολούν και κυρίως για να παραμένει στην επικαιρότητα  και να μην ξεχνιέται το θέμα της αποκατάστασής τους. Μέχρι τώρα ο κ. Γιαννόπουλος κώφευε στο αίτημα του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών και δεν το έφερνε στο Δ.Σ. Τώρα, αφού είδε την κατακραυγή του κόσμου, δηλώνει έτοιμος να φέρει την πρόταση Ροντούλη προς συζήτηση στο Δ.Σ.

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ , κ. Γιαννόπουλε, αλλά να μάθετε επιτέλους ότι δεν έχετε το δικαίωμα να παρεμποδίζετε προκλητικά την πολιτική ουδεμίας δημοτικής παράταξης, πόσω μάλλον όταν αυτή είναι και η μείζων αντιπολίτευση στο Δ.Σ.

Β) Οι απευθείας αναθέσεις που έχουν γίνει από τον κ. Κόκουρα θα μείνουν στο συλλογικό υποσυνείδητο του τόπου μας ως μνημείο ντροπής. Τις ζητήσαμε , για να τις δημοσιεύσουμε , ώστε να δει ο Τυρναβίτης την οικονομική διαχείριση που γίνεται στις πλάτες του. Συνεπώς, περιμένουμε ακόμη από τον κ. Γιαννόπουλο τον κατάλογο των αναθέσεων από την Τεχνική Υπηρεσία, γιατί αυτό που μας έστειλε μάλλον δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό και χρειάζεται… αποκρυπτογράφηση από τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας. Περιμένουμε, εκτός κι αν έχει να κρύψει πράγματα από τους Τυρναβίτες,  οπότε μάλλον ματαιοπονούμε.

Γ) Όσον αφορά στην παραίτηση του αναπληρωτή προϊσταμένου της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου, που  έχει κάνει κυριολεκτικά ρεζίλι τη δημοτική αρχή,  δεν χρειάζεται εμείς να πούμε πολλά. Τα λέει ο ίδιος ο προϊστάμενος στην επιστολή παραίτησής του, στην οποία μάλιστα οι αναγραφόμενες ημερομηνίες αποκαλύπτουν το φθηνό παιχνίδι συγκάλυψης στο οποίο για μήνες επιδόθηκε ο κ. Γιαννόπουλος, για να αποκρύψει τα αληθινά γεγονότα. Στο σπίτι του κρεμασμένου  δεν μιλάνε για σκοινί , κ. Γιαννόπουλε.

Δ)Τέλος, το ζήτημα των τηλεδιασκέψεων στις συνεδριάσεις του Δ.Σ καλά θα κάνει ο κ. Γιαννόπουλος να το διαγράψει από τη μνήμη του γρήγορα, γιατί πάντα θα του θυμίζει την ανικανότητά του να ανταποκριθεί , έστω και στοιχειωδώς , στα καθήκοντα του προέδρου. Ο κ. Γιαννόπουλος ,εσκεμμένα, οργάνωσε κατά τέτοιο τρόπο τις τηλεδιασκέψεις, ώστε κανείς να μην μπορεί να τις παρακολουθήσει, ούτε πολίτης, ούτε δημοσιογράφος. Με άλλα λόγια, ο κ. Γιαννόπουλος, επέβαλε πλήρη συσκότιση στις συνεδριάσεις του Δ.Σ και τώρα τολμά ανερυθρίαστα να υβρίζει τον κ. Ροντούλη, επειδή ευλόγως διαμαρτυρήθηκε για τα αυτονόητα και έθεσε το ζήτημα της τήρησης των στοιχειωδών αρχών της διαφάνειας και της δημοκρατίας , που βάναυσα ακυρώθηκαν εμπράκτως από την καταγέλαστη δημοτική αρχή και τον κ. Γιαννόπουλο.

Για αυτούς τους λόγους η Δράση Πολιτών απέσυρε την εμπιστοσύνη της από το πρόσωπο του κ. Γιαννόπουλου. Δυστυχώς, ο νόμος δεν μας δίνει το δικαίωμα υποβολής πρότασης μομφής κατά του προσώπου του, διαφορετικά θα την είχαμε ήδη υποβάλει και μάλλον ο κ. Γιαννόπουλος θα έφευγε κλωτσηδόν από την θέση του με αυτά που κάνει και λέει.

Τέλος, και επειδή ο κ. Γιαννόπουλος ασχολείται με τα εσωτερικά της Δράσης Πολιτών, πρέπει να τον ενημερώσουμε ότι, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δράσης Πολιτών ήταν άπαντες συγκεντρωμένοι  στο σπίτι του κ. Ροντούλη, όπως μπορεί ο καθείς να διαπιστώσει από τις λήψεις της κάμερας, και χλεύαζαν τις ανοησίες που εκστόμιζε ο κ. πρόεδρος, προκειμένου να δικαιολογήσει την  ανεπάρκειά του.

Μια ανεπάρκεια που με τίποτα δεν μπορεί να αποκρυβεί. Μια ανεπάρκεια που υποσκάπτει το κύρος του Δ.Σ, υποβιβάζει το αξίωμα του Προέδρου και παραβιάζει τις αρχές της δημοκρατίας στη λειτουργία του Οργάνου. Μια ανεπαρκεία που ακόμα και ο κ. Κόκουρας έχει αντιληφθεί, καθόσον ποτέ δεν έδωσε μια θέση αντιδημάρχου στον κ. Γιαννόπουλο.

Προτίμησε να κάνει αντιδήμαρχο… τον εκ μεταγραφής αντικαταστάτη του κ. Μάμμου, παρά να εμπιστευθεί αντιδημαρχία στον κ. Γιαννόπουλο, αφήνοντας τον συνεργάτη του μάλλον…στα κρύα του λουτρού.

Ο κ. Γιαννόπουλος , αντί να είναι Πρόεδρος του Δ.Σ και να τιμά τον ρόλο του, προτίμησε να γίνει  “ουρά” και “ορντινάντσα” του κ. Κόκουρα. Τον αφήνουμε μέσα στα φτερά ή μάλλον στα πούπουλα…της εφήμερης  δόξας του. Εξάλλου, αρκετά ασχοληθήκαμε με το ολίγιστο πολιτικό του ανάστημα.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της  “Δράσης Πολιτών”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ