ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Διευκρινίσεις από τον πρόεδρο Γ. Μανίκα για τον αύλακα

Την ικανοποίησή του για την στήριξη που έτυχε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου το αίτημα του ΤΟΕΒ Δαμασίου για οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία ύψους 200.000 ώστε να μην πληρώσουν αρδευτικά τέλη φέτος οι σεισμόπληκτοι αρδευτές μέλη, εξέφρασε ο πρόεδρος του οργανισμού Γιώργος Μανίκας, ευχαριστώντας όλους και ειδικά τον δημοτικό σύμβουλο της Συν Πολιτείας και πρώην αντιδήμαρχο Χρ. Τσιόπα, που έφερε το αίτημα προς συζήτηση στο δ.σ.

Με την ευκαιρία αυτής της δήλωσης και λόγω των συζητήσεων που γίνονται στο Δαμάσι για τον καθαρισμό του αύλακα που ανήκει στη δικαιοδοσία του ΤΟΕΒ ο κ. Μανίκας υποστηρίζει ότι εδώ και πολλά χρόνια τόσο η κοινότητα Δαμασίου, όσο και ο δήμος Τυρνάβου καθάριζαν τον αύλακα στον οποίο πέφτουν όμβρια αλλά και λύματα από το χωριό, ενώ όπως υπογραμμίζει εδώ και τουλάχιστον 12 χρόνια ο αύλακας παρότι ανήκει στον ΤΟΕΒ δεν χρησιμοποιείται από τον οργανισμό παρά μόνο για να πάει λίγο νερό σε κάποια πλατάνια, αλλά και για να καθαρίσει από λύματα μετά τον καθαρισμό του δήμου.

Μάλιστα κάλεσε τη σημερινή δημοτική αρχή να συνεχίσει το έργο κάλυψης του αύλακα που είχε ξεκινήσει η δημοτική αρχή Σαρχώση καλύπτοντας και τα τελευταία 150 μέτρα του αύλακα.

Επίσης ο κ. Μανίκας σημειώνει ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει μέχρι σήμερα συγκεντρώθηκε ως βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους το ποσό των 100.000 € περίπου και όπως τονίζει καλό θα είναι ο πρόεδρος του χωριού σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή να βρουν τρόπους για το πως θα αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα προς όφελος του χωριού και των σεισμόπληκτων κατοίκων του.

Παράλληλα όπως αναφέρει συχνά πυκνά εμφανίζονται βλάβες σε αγωγό ύδρευσης που κατασκευάστηκε στα τελευταία χρόνια της κοινότητας Δαμασίου και ζητά από τη ΔΕΥΑ Τυρνάβου να δώσει εξηγήσεις για τις αιτίες που οδηγούν σε αυτές τις βλάβες, γιατί όπως υποστηρίζει η αξία ενός έργου φαίνεται και από τη διάρκειά του.

Τέλος δεν κρύβει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι κανένα από τα αιτήματα των σεισμόπληκτων όπως τα είχε θέσει σε προηγούμενη παρέμβασή του μέσα από το paidis.com δεν έχουν πάρει το δρόμο της επίλυσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ