ΚΡΥΦΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΗΣ Δ.Ε. ΝΕΣΣΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ανακοίνωση – καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τεμπών

Για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, κινείται στα κρυφά από το δημοτικό συμβούλιο και ιδιαίτερα από τους δημότες της Δ.Ε. Νέσσωνος, που με αγωνία ρωτούν τι δρομολογείται στην περιοχή τους, με την τροποποίηση του χωροταξικού σχεδιασμού.

Συγκεκριμένα στη Δ.Ε. Νέσσωνος, επικαλούμενος δήθεν απόφαση κτηνοτρόφων της περιοχής, επιχειρεί τον αποχαρακτητισμό του κτηνοτροφικού πάρκου, προκειμένου να δοθεί για μακροχρόνια χρήση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε επιχειρηματίες.

Δηλαδή, οι κτηνοτρόφοι που έχουν κάθε λόγο να συντηρείται μια περιοχή σαν κτηνοτροφικό πάρκο, ζήτησαν, κατά τον κ. δήμαρχο, τον αποχαρακτητισμό της σαν τέτοια!!!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, ζητήσαμε αντίγραφο της απόφασης των κτηνοτρόφων που ζητούσαν κάτι τέτοιο, όπως και αντίγραφα των αποφάσεων των τοπικών συμβουλίων, των χωριών της περιοχής Νέσσωνος, που έχουν κάθε λόγο εκφραστούν για το θέμα.

Επίσης ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το αν ο δήμος γνώριζε ότι υπάρχει απόφαση της ΡΑΕ, για εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε Καλλιπεύκη και Μακρυχώρι.

Ο δήμαρχος Τεμπών, αρνούμενος να δώσει απάντηση στα ερωτήματά μας, που είναι ερωτήματα και των δημοτών, αποδεικνύει ότι δεν κινείται με κριτήριο την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, αλλά ταυτίζεται απόλυτα με τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης της Ν.Δ. και των επιχειρηματικών συμφερόντων, που επιχειρούν να μετατρέψουν και τον δήμο Τεμπών, όπως και όλη τη χώρα, σε πεδίο επιχειρηματικών επενδύσεων, σε φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, για το κέρδος των λίγων.Με αλλά λόγια, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή, συναινούν και διευκολύνουν την μετατροπή, στην πράξη, της ηλεκτρικής ενέργειας, σε όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα για τις λαϊκές οικογένειες,( που σε πολλές τους έχει διακοπεί η σύνδεση, λόγω αδυναμίας να πληρώσουν), με τραγικές επιπτώσεις για το φυσικό περιβάλλον αλλά και την γεωργική-κτηνοτροφική παραγωγή, αφού και με τέτοιες ενέργειες, σταδιακά οδηγείται η παράδοση της αγροτικής γης στους επιχειρηματίες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και στη μείωση της καλλιέργειας της γης από τους αγρότες και της κτηνοτροφικής παραγωγής, που είναι τόσο χρήσιμες για τις λαϊκές ανάγκες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, καλεί την δημοτική αρχή Τεμπών και το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο θα φέρει το θέμα στην πρώτη συνεδρίαση, να σταματήσει κάθε προσπάθεια:

1)αποχαρακτηρισμού του κτηνοτροφικού πάρκου στην περιοχή Καλοχωρίου, 2)τροποποίησης του χωροταξικού σχεδίου της Δ.Ε  Νέσσωνος και τα σχέδια παράδοσης της περιοχής σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις Α.Π.Ε., για το κέρδος τους.

Να εναντιωθεί ξεκάθαρα στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Κίσσαβο, την Καλλιπεύκη και το Μακρυχώρι, που, με τρόπο παρελκυστικό, αποφεύγει να τοποθετηθεί, στις μέχρι τώρα συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών

Η Επικεφαλής

Μαρία Κωστή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ