ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ

Η ανακοίνωση της παράταξης

Με πρόταση της ΣυνΠολιτείας, την οποία αποδέχτηκαν όλες οι παρατάξεις, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του.

Η ΣυνΠολιτεία έθεσε υπ’ όψιν των άλλων παρατάξεων το παρακάτω κείμενο ως βάση συζήτησης – απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα.

«Το τελευταίο διάστημα επιχειρείται η παράδοση δημόσιας και δημοτικής γης καθώς και η έγκριση φωτοβολταϊκών  εγκαταστάσεων  σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν  τα κριτήρια που θέτουν οι τοπικές κοινωνίες και χωρίς να το επιτρέπει η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Η χρήση καινοτόμων εφαρμογών  και των προκλήσεων της εποχής  πρέπει να εντάσσονται στην υπηρεσία των πολλών και όχι αποκλειστικά στην τροφοδότηση της ιδιωτικής κερδοφορίας.

Ζητάμε η  αξιοποίηση της  τεχνολογίας των φωτοβολταϊκών και η εγκατάστασή τους σε δημόσια ή δημοτική γη να γίνεται  μόνον όταν υπηρετείται το σύνολο της κοινωνίας και φυσικά δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις για υπάρχουσες οικονομικές δραστηριότητες που στηρίζουν την τοπική ανάπτυξη (όπως η δέσμευση αξιοποιήσιμης  γης από κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις) και  μόνον όταν δεν θα υπάρξει καμιά  υποβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ