ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: ΜΕΙΩΣΗ 66% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ

Μείωση σε ποσοστό 66% στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος αποφάσισε ο Δήμος Ελασσόνας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης 13 Μαΐου, για να στηρίξει τον κλάδο της εστίασης και να διευκολύνει τις επιχειρήσεις στο νέο ξεκίνημα.

Λίγες μόλις ημέρες μετά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης σε όλη τη χώρα, ο Δήμος Ελασσόνας στηρίζει ενεργά τους επαγγελματίες της εστίασης και εφαρμόζει πλήρη απαλλαγή τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου 2021, κατά το οποίο ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, και έκπτωση 50% για το υπόλοιπο διάστημα των οκτώ μηνών Μαΐου – Δεκεμβρίου 2021, στο οποίο μπορούν να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα με τήρηση των αποστάσεων.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τόνισε: «Για πρώτη φορά εφαρμόζουμε τόσο χαμηλά τέλη τραπεζοκαθισμάτων, αλλά κρίνουμε ότι είναι η στιγμή να στηρίξουμε όσο περισσότερο γίνεται τον κλάδο της εστίασης που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημίες από όλους τους κλάδους της τοπικής οικονομίας. Ο Δήμος μας έχει ανάγκη το άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης, για να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα, να λειτουργήσει η εφοδιαστική αλυσίδα της τοπικής οικονομίας και να ανακάμψει η απασχόληση που επηρέασε κυρίως τα αδύναμα νοικοκυριά».

Τα τέλη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων διαμορφώνονται για το 2021 σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ