ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΣΥ

Με συμβασιούχους που ζητούν μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου συναντήθηκε ο Μ. Χαρακόπουλος

«Η προσφορά όσων εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι αναμφίβολα τεράστια και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου συχνά υπερβάλουν εαυτόν. Η απασχόληση έμπειρου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης  της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την ενημέρωση που είχε από τις εκπρόσωπους των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ στη δημόσια υγεία, κ.κ. Μαρία Πανάγου και Καλλιόπη Λαμπροπούλου.

Οι ανάγκες σε προσωπικό που υφίστανται στον τομέα της Υγείας, οι οποίες εκτοξεύτηκαν με την επέλαση της πανδημίας, μπορούν να καλυφθούν και με την αξιοποίηση του προσωπικού που εργάζεται μέχρι στιγμής στη δημόσια Υγεία, με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεών τους μέσω ΟΑΕΔ. Τη μετατροπή αυτών των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, μετέφεραν ως αίτημα στον Θεσσαλό πολιτικό οι εκπρόσωποι των εν λόγω εργαζομένων κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν μαζί του.

Όπως διευκρίνισαν, σε όλη τη χώρα απασχολούνται περίπου 4.000 εργαζόμενοι σε φορείς της δημόσιας υγείας, κατόπιν των δημόσιων προσκλήσεων 13/2016 και 10/2017 του ΟΑΕΔ με τίτλο «Ειδικό πρόγραμμα Απασχόλησης 4.000 μακροχρονίων ανέργων στον δημόσιο τομέα της Υγείας». Η πρόσληψή τους έγινε με μοριοδότηση, όπως προβλέπεται στις διατάξεις του Ν. 4430/2016 (ΦΕΚ 3888/Β/2-12-2016) και έκτοτε, λόγω των μεγάλων αναγκών για προσωπικό στα δημόσια ιδρύματα υγείας οι 12μηνες συμβάσεις τους ανανεώνονται συνεχώς. Στον νομό Λάρισας, πλέον όσων απασχολούνται στα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ, εργάζονται 36 άτομα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και άλλα 60 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, όπως, επιστημονικό προσωπικό πλην ιατρών, διοικητικοί υπάλληλοι, εργάτες κλπ. Δεδομένου ότι αποτελούν, πλέον, έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, που καλύπτει πάγιες ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ζήτησαν την υποστήριξη του Λαρισαίου προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, με δεδομένο ότι η μάχη με την COVID-19 δεν έχει τελειώσει και οι ανάγκες σε προσωπικό στο ΕΣΥ είναι υψηλές, δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν το αίτημα των εργαζόμενων για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ