ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ 16 ΚΑΙ 23 ΜΑΪΟΥ

Το κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας προς τις τοπικές επιχειρήσεις 

Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία. Η αιφνιδιαστική ΚΥΑ με την οποία «δίνεται η δυνατότητα» στα καταστήματα να λειτουργήσουν «κατ΄εξαίρεση» τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας μετά από τη δημοσίευση της συγκεκριμένης Κυβερνητικής Απόφασης σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται στα καταστήματα να λειτουργήσουν «κατ΄εξαίρεση» δύο επιπλέον Κυριακές, πέραν των 8 θεσμοθετημένων, συντάσσεται με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, όπου καταγγέλλονται οι όποιες μεθοδεύσεις, που αποσκοπούν στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Η συγκεκριμένη απόφαση μόνο τα μεγάλα καταστήματα των πολυεθνικών αλυσίδων- εντός κι εκτός των πόλεων- εξυπηρετεί, τα οποία διαχρονικά επιθυμούν την απελευθέρωση του ωραρίου. Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία. Κι αυτό θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Συνεπώς ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας και σε απόλυτη σύμπνοια με τους περισσότερους εμπορικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα, καλεί τα μέλη του να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους τις συγκεκριμένες Κυριακές 16 και 23 Μαΐου, θεωρώντας τις ήδη 8 θεσμοθετημένες υπεραρκετές για τη λειτουργία της αγοράς και πιστεύοντας αποδεδειγμένα ότι ουδέποτε συνεισέφεραν στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ