ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΩ ΕΓΩ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ

«Καμπανάκι» από τον μητροπολίτη για την προστασία 11 ιστορικών ναών του Τυρνάβου

«Μην σας δω και κάθεστε, νομίζω πως τον τελευταίο καιρό έχετε αμελήσει λίγο κάποια πράγματα και πρέπει να κινητοποιηθείτε πάλι», ήταν τα λόγια του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, ο οποίος με την ολοκλήρωση της δοξολογίας για τον εορτασμό του πολιούχου της Λάρισας άδραξε την ευκαιρία για να… κινητοποιήσει τους βουλευτές που παραβρέθηκαν.

Δεν έμεινε εκεί ο Σεβασμιότατος, αφού συνεχίζοντας τις παραινέσεις ζήτησε επίσπευση και απλούστευση των διαδικασιών επικεντρώνοντας στους σεισμοπαθείς, μα και τους ιστορικούς ναούς του Τυρνάβου.

«Να προλάβουμε το καλοκαίρι, μη μας φάνε οι μελέτες και η γραφειοκρατία. Δεν διανοούμαι να έρθουν τα πρωτοβρόχια και να μην έχουν έστω πρόχειρα σκεπαστεί οι 11 ιστορικοί ναοί του Τυρνάβου. Δεν θα χάσω εγώ αγιογραφίες του 16ου αιώνα», ανέφερε με νόημα ο κ. Ιερώνυμος, δίχως να ξεχάσει και τον «Ιανό» για τις καταστροφές του οποίου απευθύνθηκε στον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό.

«Ο Ιανός ακόμη δεν έχει ξεχαστεί και οι πληγές είναι νωπές, κ. Περιφερειάρχα δέχομαι πως προσπαθήσατε αλλά συνεχίζουμε, δεν σταματάμε την προσπάθεια», κατέληξε ο μητροπολίτης, στάζοντας παράλληλα μέλι για τον στρατό, την πυροσβεστική και τα σώματα ασφαλείας και ευχαριστώντας για τη βοήθεια που πρόσφεραν.

«Πρέπει να το καταλάβουμε ή όλοι μαζί στεκόμαστε ή όλοι μαζί πέφτουμε…», ήταν η φράση του κ. Ιερώνυμου που δεν πέρασε απαρατήρητη από κανέναν, με τον Κ. Αγοραστό πάντως να λαμβάνει λίγο αργότερα μαζί με το αντίδωρο και τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τα όσα ειπώθηκαν από μικροφώνου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ