Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΗ ΓΕΙΤΩΝ ΧΩΡΑ

Δήλωση της βουλευτού Λάρισας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. Άννας Βαγενά

Σε μια πρωτοφανή αυτογελοιοποίηση κατέφυγε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλα κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να μην αποκαλέσουν με το όνομα της την Βόρεια Μακεδονία, με την οποία συναλλάσσονται, υπογράφουν συμφωνίες και αναγνωρίζουν πανηγυρικώς.

Στις 13 Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους Έλληνες μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού στο twitter ότι: «Με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας» αποφεύγοντας να κατονομάσει την χώρα στην οποία είναι πρωθυπουργός ο κ. Ζόραν Ζάεφ, καταργώντας έτσι το διπλωματικό πρωτόκολλο και προσβάλλοντάς τον.

Εν το μεταξύ λίγες μέρες πριν στη Βουλή, ο Άδωνης Γεωργιάδης πραγματοποιώντας μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα και απευθυνόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο είπε ότι «πατριωτισμός δεν είναι να κάνεις και να υπόσχεσαι τα ευχάριστα. Πατριωτισμός είναι να υπηρετείς την αλήθεια και το εθνικό συμφέρον. Όποιος αμφισβητήσει τη συμφωνία των Πρεσπών μετά την κύρωσή της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο δωρίζει το όνομα Μακεδονία σκέτο στα Σκόπια».

Αυτά ακριβώς έλεγε και το 2019 ο Αλέξης Τσίπρας όταν υπογράφηκε η συμφωνία των Πρεσπών και τότε για τον Άδωνη Γεωργιάδη και άλλους πολλούς βουλευτές της ΝΔ ήταν προδότης.

Η κυβέρνηση έχει σπείρει ανέμους στο Μακεδονικό και κάποια στιγμή θα θερίσει θύελλες αφού πρώτα αυτοεξευτελιστεί στέλνοντας τη σκουπιδιάρα να μαζέψει τις περικεφαλαίες και τα λάβαρα. Αργά ή γρήγορα θα πάει στη Βουλή για κύρωση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία. Όσο το αργεί το μόνο που κάνει είναι να καθυστερεί την έκθεση του κόμματος της ΝΔ σε αυτούς που εξαπάτησε.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ