ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ERASMUS KA1 ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος  ERASMUS+ KA1 Μαθησιακής Κινητικότητας Ατόμων με τίτλο: “Διδάσκοντας σε απομακρυσμένα, μικρά σχολεία αγροτικών περιοχών-Καινοτόμες δράσεις με ΤΠΕ”, το Γυμνάσιο Καρυάς Ελασσόνας  πραγματοποίησε εικονική κινητικότητα (virtual mobility) στη Φλωρεντία της Ιταλίας  για την εβδομάδα από 10/5 έως και 14/4/2021.

Το Γυμνάσιο εκπροσώπησε ο Δ/ντής του σχολείου κ. Γκουγκουλιάνος Αδάμος και οι καθηγητές κ. Καστόρης Ιωάννης και κ. Παπαδημητρίου Αθανασία. Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν  σεμινάριο με τίτλο: <<Ψηφιακά μέσα: Η τάξη του μέλλοντος >>(Digital media:The classroom of the future), από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό επιμόρφωσης Europass Teacher Academy,ειδικά σχεδιασμένο για εκπαιδευτικούς που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την ψηφιακή τεχνολογία και την χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων (web 2.0) στην εκπαίδευση.

Η εκπαιδευτική εμπειρία που απέκτησαν οι καθηγητές του σχολείου ήταν μοναδική, καθώς αντάλλαξαν απόψεις για τις θετικές επιδράσεις της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύει η απεριόριστη χρήση της, Επιπλέον,  απέκτησαν γνώσεις και καλές πρακτικές για  τη χρήση νέων ψηφιακών μέσων στη διδασκαλία, ενημερώθηκαν για  το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψηφιακή εποχή και έμαθαν να μιλούν <<την ίδια γλώσσα>> μ’ αυτή της νέας γενιάς μαθητών με απώτερο στόχο τη δημιουργία νέων συνθηκών  μάθησης και διδασκαλίας στο  νέο ψηφιακό κόσμο, που συνεχώς εξελίσσεται. Τέλος, βελτίωσαν τις δεξιότητες στην αγγλική γλώσσα και καλλιέργησαν ευρωπαϊκή κουλτούρα επικοινωνίας και συνεργασίας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα οι καθηγητές που παρακολούθησαν το σεμινάριο, θα πραγματοποιήσουν διάχυση των γνώσεων που αποκόμισαν  στην εκπαιδευτική κοινότητα της Καρυάς. (Γυμνάσιο, Δημοτικό ,Νηπιαγωγείο Καρυάς)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ