ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Εντυπωσιακή εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου ο Δήμος Λαρισαίων υποδέχθηκε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Παύλος Μυλωνάς” με στόχο την προώθηση του μηνύματος “#30Love klm/h”.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Πρόεδρος του ΙΟΑ “Παύλος Μυλωνάς” κ. Β. Δανέλλη και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, τονίζοντας πως η φετινή θεματική αφορά στην προώθηση και επέκταση των ζωνών 30km/h εντός των πόλεων και υπογραμμίζοντας πως έχει τεκμηριωθεί ότι το όριο αυτό σώζει ζωές εντός περιοχών που οι άνθρωποι κινούνται, περπατούν, ζουν και παίζουν, ενώ παράλληλα η δημιουργία “δρόμων για ζωή – streets for life”  με μειωμένες ταχύτητες εντός κατοικημένων περιοχών ενισχύει την ασφάλεια για όλους, ιδιαίτερα για παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία και ποδηλάτες.

Ακολούθησε επίδειξη bmx από την ομάδα bmx LA flatland με τον Δημήτρη Παγκαρλιώτα και τον Λευτέρη Πάτα και ποδηλασία στους νέους ποδηλατοδρόμους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας από μικρούς ποδηλάτες της ακαδημίας ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων, οικογένειες που παρακολουθούν το πρόγραμμα του Δήμου “Κινούμαι με το ποδήλατο με το παιδί μου”, άτομα με αναπηρία με τα ηλεκτροκίνητα αμαξίδια τους καθώς και μικρούς αθλητές των σχολών ποδηλασίας του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου “Πηνειός” και του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας.

Μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Λάρισας και της Ένωσης Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Θεσσαλίας παραβρέθηκαν στην εκδήλωση η οποία πλαισιώθηκε από την Τροχαία Λάρισας και εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών Ε.Ο.Δ.Υ.Α.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει” με την ευθύνη της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ// ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ