ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει και να μην τολμήσει να το καταθέσει στη Βουλή, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Ταχυδρομείου πλατιά σύσκεψη συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων για τα εργασιακά και την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στο νέο αντεργατικό τερατούργημα το οποίο ανακοίνωσε  η κυβέρνηση και διαλύει το 8ωρο, αυξάνοντας την απλήρωτη εργασία, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία και χτυπώντας τα συνδικάτα και το δικαίωμα στη συλλογική και οργανωμένη πάλη», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γ. Σκόκας, που δεν λησμόνησε το αιματοκύλισμα της Γάζας και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη στις 10 το πρωί της Τετάρτης αντιπροσωπεία εργαζομένων της «Αρωγής» και μέλη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ για την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων, ενώ ανάλογη δράση θα γίνει και σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς.

Τέλος δράση θα γίνει και την ερχόμενη Κυριακή 23 Μαΐου, με εκπροσώπους του ΕΚΛ να προχωρούν σε ενημερώσεις ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων και υπέρ της κυριακάτικης αργίας, ενώ στις 6.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Α.Τ.Α. της Λάρισας,

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ//ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ