ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΠΕΡΤΟΥ-ΚΑΣΤΡΟ

Δικαιώνει τον παίκτη της ΑΕΛ το φύλλο αγώνα

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει το επεισόδιο Μπέρτου-Κάστρο, με τον ποδοσφαιριστή και τη Γιαννιώτικη ΠΑΕ να επιμένουν στις καταγγελίες τους περί ρατσιστικής επίθεσης, ενώ δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης των Ιωαννίνων και των Αθηνών θέλουν τον Κολομβιανό ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ να επισκέπτεται την Ασφάλεια Ιωαννίνων προκειμένου να δώσει κατάθεση στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης δίωξης που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Λάρισας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Κάστρο συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Χάρη Λαζάνη και τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ Κώστα Πεδιαδιτάκη πέρασε τη Δευτέρα την πόρτα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων δίνοντας στοιχεία για το συμβάν, την ώρα που το φύλλο αγώνα δικαιώνει τον Μ. Μπέρτο, καθώς ο διαιτητής της αναμέτρησης μεταφέρει μεν την καταγγελία των ανθρώπων του ΠΑΣ, σημειώνει δε πως δεν υιοθετεί τις καταγγελίες, αφού δεν άκουσε το παραμικρό που να παραπέμπει σε ρατσιστικό σχόλιο.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Μπέρτος με ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαψεύδει τους ισχυρισμούς Κάστρο αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Στα 13 χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας, ουδέποτε έδωσα το παραμικρό δικαίωμα, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με κάθε είδους ρατσιστική συμπεριφορά.
Αυτό που πρεσβεύω όλα αυτά τα χρόνια και αποδεικνύεται μέσα από την καθημερινότητά μου ως άνθρωπος και ως αθλητής, είτε σε ό,τι αφορά συμπαίκτες, είτε αντιπάλους, είναι πως το ποδόσφαιρο αποτελεί χώρο αποδοχής της διαφορετικότητας.
Οτιδήποτε αντίθετο μου καταλογίζεται, όχι απλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά με προσβάλλει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο».

Για την υπόθεση αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τόσο ο Μπέρτος όσο και ο διαιτητής του αγώνα Β. Μανούχος, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, που δεν αποκλείεται να οδηγήσει το συμβάν και στα αθλητικά δικαστήρια, με τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ πάντως να προαναγγέλλει με δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ3) πως αν ο Κάστρο και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα επιμείνουν στις ψευδείς, όπως τις χαρακτήρισε, καταγγελίες, θα προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ