ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΥΝΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Με τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας συναντήθηκε ο Μ. Χαρακόπουλος

Τις ενστάσεις των κυνηγών για επί μέρους ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς, που τους αφορούν, εξέθεσε στον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο πρόεδρος της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων, κ. Βαγγέλης Μπαλατσός.

Κατά την ενημέρωση του Λαρισαίου επικεφαλής της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, όπου θα συζητηθεί το επίμαχο νομοσχέδιο, ο πρόεδρος των Θεσσαλών κυνηγών εξέφρασε τις αντιρρήσεις για τις ρυθμίσεις στα άρθρα 5 και 6 που αφορούν τα κυνηγετικά σκυλιά. Όπως υποστήριξε, η επιβολή στείρωσης στους σκύλους είναι μέτρο που τους βρίσκει άκρως αντίθετους και εξ όσων γνωρίζει δεν έχει επιβληθεί σε καμιά άλλη προηγμένη χώρα. Ζήτησε να εξαιρεθούν από αυτή την πρόβλεψη οι κυνηγετικοί σκύλοι ως ζώα εργασίας και εξήγησε ότι η στείρωση αφενός υπονομεύει όλα τα φυσικά τους προσόντα και αφετέρου επιφέρει υψηλό κόστος στον ιδιοκτήτη κυνηγό για την χειρουργική επέμβαση, την μετεγχειρητική φροντίδα, άλλα και την ισόβια ειδική διατροφή που πρέπει να ακολουθηθεί.

Επιπλέον, ο Βαγγέλης Μπαλατσός ζήτησε να απαλειφθεί η διάταξη σχετικά με την υποχρέωση επίδειξης του διαβατηρίου του κυνηγετικού σκύλου για οποιαδήποτε μετακίνησή του, ενώ χαρακτήρισε ως άνιση διάκριση σε βάρος των κυνηγών την αφαίρεση της άδειας κυνηγιού που προβλέπεται στο νομοσχέδιο, αφού αντίστοιχη ποινή δεν προβλέπεται για καμία άλλη κατηγορία πολιτών που εγκαταλείπουν ζώα που έχουν στην κατοχή τους ή δεν τα καταχωρούν στο Εθνικό Μητρώο.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, άκουσε με προσοχή τις ενστάσεις του προέδρου των Θεσσαλών κυνηγών και δεσμεύτηκε ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που προεδρεύει, θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους των κυνηγών να εκθέσουν αναλυτικά τις παρατηρήσεις τους για τις επιμέρους ρυθμίσεις που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου, που βρίσκεται σε διαβούλευση.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com