ΑΜΕΣΑ Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ

Δέσμευση Κ. Χατζηδάκη σε Χρ. Κέλλα

Την δέσμευση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη ότι “μόλις αποσταλεί και τυπικά το συμπληρωματικό αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για αύξηση των θέσεων μετακλητών αλλοδαπών για εποχιακή εργασία στην ΠΕ Λάρισας, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ”, απέσπασε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας σε συνάντησή τους στο Υπουργείο Εργασίας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός μετέφερε στον κ. Χατζηδάκη την αγωνία των παραγωγών του νομού, τα προϊόντα των οποίων βρίσκονται σε φάση συγκομιδής, κυρίως από τους Δήμους Αγιάς και Τυρνάβου, “καθώς έχουν μείνει από εργατικά χέρια”.

Σημειώνεται, ότι μετά από ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, από 13 Μαΐου έχουν εξαντληθεί οι θέσεις για τρίμηνη εποχική απασχόληση εργατών γης.

Επίσης, ο κ. Κέλλας ενημέρωσε τον Υπουργό Εργασίας για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας να ζητήσει και επίσημα το πράσινο φως για τη μετάκληση 2300 αλλοδαπών, που θα απασχοληθούν ως εργάτες γης και βοηθοί κτηνοτρόφων, για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών.

«Οι τεράστιες απαιτήσεις για εργασία στις δενδρώδεις καλλιέργειες επιβάλλουν την επιτάχυνση των διαδικασιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας, με τον κ. Χατζηδάκη να τον διαβεβαιώνει ότι “αυτές θα ξεκινήσουν άμεσα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ