ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ανοικτή επιστολή – πρόταση της δημοτικής παράταξης ΣΥΝ Πολιτεία προς τη Δημοτική Αρχή του Τυρνάβου  

Τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας είχε καθιερωθεί σαν θεσμός η γιορτή ανθοκομίας! Λόγω της Πανδημίας έχουμε δυο χρόνια χωρίς την χαρά της  παρακολούθησης αυτού του πρώτου μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος με τον ερχομό της Άνοιξης στον Αμπελώνα. Για να μπορέσει  να διατηρηθεί  στη μνήμη των δημοτών μας αυτός ο θεσμός καταθέτουμε την παρακάτω πρόταση:  

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου να γίνει  προκήρυξη φωτογραφικού διαγωνισμού  με τις εξής θεματικές ενότητες:  

  1. για τον ομορφότερο λουλουδάτο κήπο στο Δήμο μας .  
  2. για το πιο όμορφο λουλουδάτο μπαλκόνι  
  3. για τον πιο όμορφο πράσινο κήπο.  

Το Τμήμα Περιβάλλοντος μπορεί να παρακινήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες ώστε να δηλώσουν συμμετοχή  στέλνοντας τις φωτογραφίες στο μέιλ που θα προταθεί .  

Έγινε πιστεύουμε σ΄ όλους κατανοητό ότι με τις γιορτές που γίνονταν πριν την πανδημία είχανε όλοι οι δημότες την ευκαιρία να χαρούν μαζί, να διασκεδάσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, νιώθοντας  την συνύπαρξη και την συμπόρευση ως πολίτες του ίδιου Δήμου.  

Με το διαγωνισμό αυτό αναβιώνει μια δράση της Γιορτής ανθοκομίας που συντελεί στην κοινωνική συνοχή όλων των δημοτικών διαμερισμάτων. Καθώς επίσης  δίνεται μια αφορμή να δημιουργηθούν νέοι  όμορφοι λουλουδάτοι κήποι και μπαλκόνια  σ΄ όλο το Δήμο.  

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει  προϋπολογισμός  2.700 ευρώ από την περιφέρεια για το 2021 που είναι συνδιοργανωτής της Γιορτής Ανθοκομίας.  

Η επιλογή της καλύτερης φωτογραφίας για κάθε θεματική ενότητα  μπορεί να  γίνει από το Τμήμα Περιβάλλοντος και στη συνέχεια τα καλύτερα  να  φωτογραφηθούν  από τον Δήμο και το υλικό να αξιοποιηθεί για την προβολή  του .  

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ