ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΥΨΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝ Λάρισας

Για μια ακόμη χρονιά λόγω της πανδημίας έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα με την συμμετοχή και εργασία αλλοδαπών εργατών γης στον Νομό μας ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν στον πρωτογενή τομέα.

Την ίδια στιγμή που ανοίγουν τα σύνορα για την διέλευση τουριστών εξυπηρετώντας τις απαιτήσεις και συμφέροντα των αεροπορικών εταιρειών, εφοπλιστών και ξενοδόχων, η Κυβέρνηση κρατάει κλειστά τα σύνορα για τους αλλοδαπούς εργάτες γης που είναι απαραίτητοι για την αγροτική παραγωγή.

Στο Νομό Λάρισας υπάρχουν 350 θέσεις μετακλητών εργατών γης που είναι όλες καλυμμένες με αποτέλεσμα να έχει απαγορευτεί η είσοδος σε άλλους, ενώ οι ανάγκες του πρωτογενή τομέα απαιτούν χιλιάδες εργαζόμενους αυτή την περίοδο.

Η ΕΟΑΣΝΛ έγκαιρα ανέδειξε αυτό το πρόβλημα και προσπαθεί εδώ και ημέρες να επικοινωνήσει με το υπουργείο ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Καλούμε την Κυβέρνηση παίρνοντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας να δώσει εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα. Να εξασφαλίσει την μετακίνηση και την διαμονή των εργατών γης στα χωριά και τις περιοχές που πρέπει να εργαστούν, την μεταφορά και εργασία τους στα χωράφια.

Δεν χωράει καμιά υποτίμηση των κινδύνων για την υγεία και την παραγωγή που μπορεί να ανακύψουν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα.

Η ΕΟΑΣΝΛ θα συνεχίσει να παρακολουθεί το πρόβλημα και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε άμεσα να δοθεί λύση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ