ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ 8ης ΕΜΑΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια Αμερικανών ορειβατών στον Όλυμπο, καθώς χάνοντας τον προσανατολισμό τους και με έναν εξ αυτών ελαφρά τραυματισμένο ειδοποίησαν τις αρχές που κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όταν και η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για το συμβάν που έλαβε χώρα σε δύσβατη περιοχή του Ολύμπου και πλησίον του καταφυγίου «Χριστάκης», ενώ επιτόπου έσπευσαν 4 οχήματα, που με τη συνδρομή 8 πυροσβεστών, μελών της 8ης ΕΜΑΚ και της Π.Υ Ελασσόνας, κατάφεραν να εντοπίσουν σώους τους ορειβάτες.

Η πολύωρη επιχείρηση ολοκληρώθηκε γύρω στις 5.30 το πρωί σήμερα, ενώ οι διασώστες μετέφεραν έναν νεαρό Αμερικανό πολύ ελαφρά τραυματισμένο, οποίος παραδόθηκε σε οικείους του πλησίον της περιοχής Πύργος Γρίβα Ολύμπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ορειβατική ομάδα αποτελούνταν από έξι άτομα τα οποία χωρίστηκαν επιλέγοντας να ακολουθήσουν διαφορετικές διαδρομές, ενώ οι τρεις εξ αυτών έχασαν τον προσανατολισμό τους σε μεγάλο υψόμετρο, με την επιχείρηση διάσωσης να δίνει τέλος στην περιπέτειά τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ