ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πλούσιες δράσεις στη Λάρισα για την 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, ενώ με αφορμή και την παρουσία στελεχών του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Π. Μυλωνάς στην πόλη παραχωρήθηκε το πρωί της Τετάρτης συνέντευξη τύπου στον χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (πάρκο Αλκαζάρ).

Αναδεικνύοντας τη φετινή θεματική που αφορά στην προώθηση και επέκταση των ζωνών 30km/h εντός των πόλεων καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι το όριο αυτό σώζει ζωές και τη δημιουργία “δρόμων για ζωή – streets for life” με μειωμένες ταχύτητες εντός κατοικημένων περιοχών εκπρόσωποι του δήμου Λαρισαίων και του Ινστιτούτου αναφέρθηκαν στη μεταξύ τους συνεργασία υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη διαμόρφωσης κυκλοφοριακής παιδείας και αγωγής.

«Βγαίνουμε δυνατότεροι από μια τέτοια συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Β. Δανέλλη, ενώ ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης τόνισε πως «ενισχύεται ο αγώνας για την υλοποίηση του ΣΒΑΚ που αλλάζει την εικόνα της πόλης».

«Δημιουργούμε νέες συνθήκες στην κυκλοφοριακή αγωγή και εκπαίδευση των πολιτών», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Σ. Βούλγαρης, ενώ όπως υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Αργυρόπουλος «στόχος είναι μπουν οι βάσεις ώστε μέσω της ενημέρωσης να γλυτώσουμε ανθρώπινες ζωές», με τον πρόεδρο του ΔΣ Δ. Δεληγιάννη να μεταφέρει σχετικό μήνυμα του υπουργού Μεταφορών Κ. Καραμανλή.

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου λιλιπούτειοι Λαρισαίοι ενημερώθηκαν για την οδική ασφάλεια και τους κανόνες για έναν κόσμο χωρίς τροχαία ατυχήματα, ενώ κινήθηκαν με τα ειδικά οχήματα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ