6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΜΑΘΗΣΗΣ – ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ – ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ…

Το 6ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου επισκέφτηκε διαδικτυακά το Λαογραφικό-Ιστορικό  Μουσείο Λάρισας, αποδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στο μουσείο και το σχολείο μπορεί να εξελιχτεί και εν μέσω πανδημίας.

Η διαδικτυακή επίσκεψή μας απέδειξε ότι η εκπαιδευτική αξιοποίηση του μουσείου στην προσχολική εκπαίδευση σύμφωνα με τα σύγχρονα πρωτόκολλα της μουσειοπαιδαγωγικής επιτυγχάνεται και από απόσταση χρησιμοποιώντας τις ΤΠΕ.

Οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου και εντυπωσιάστηκαν πραγματικά από τα μοναδικά εκθέματα που μαρτυρούν μνήμες της τοπικής μας ιστορίας, τόσο στο νομό Λάρισας όσο και στη Θεσσαλία.

Ειδικότερα έγινε ειδική μνεία για την περίοδο της τουρκοκρατίας μέρος ενός συνολικού εκπαιδευτικού project, που λαμβάνει χώρο εδώ και καιρό στο 6ο νηπιαγωγείο Τυρνάβου και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μικροί μαθητές  του 6ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου, ευχαριστούν τη Διευθύντρια κα Φανή Καλοκαιρινού και το προσωπικό του Λαογραφικού-Ιστορικού Μουσείου Λάρισας,  για την άριστη συνεργασία και τη θετική συμβολή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, ευελπιστώντας σε μια μελλοντική συνεργασία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ