«ΜΕΤΩΠΙΚΗ» ΣΤ. ΝΤΟΥΡΟΥ-ΑΠ. ΚΟΜΝΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ COVID-19 ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ανέβηκαν οι τόνοι στην πολύωρη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με τον επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή» Στ. Ντούρο να έρχεται σε οξεία αντιπαράθεση με τον περιφερειακό σύμβουλο και διευθυντή της ΜΕΘ του ΓΝΛ Απ. Κομνό, με αφορμή καταγγελίες για τη διασπορά κορωνοϊού σε ιδιωτική δομή Υγείας της Λάρισας.

Επικαλούμενος σχετική καταγγελία ομάδας γιατρών που προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση, όπως και το ασυμβίβαστο του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντ. Γιαννακόπουλου, που όπως αναφέρθηκε συνεργάζεται με την κλινική και συμμετέχει και στην Επιτροπή Ελέγχου, ο κ. Ντούρος κάνοντας λόγο για «ευθεία παρέμβαση του προέδρου του Ομίλου στον κοινωνικό έλεγχο που ασκούν οι παρατάξεις» επέρριψε ευθύνες στην Περιφέρεια για τη σύνθεση της Επιτροπής.

«Ο πρόεδρος του Ομίλου αγιοποιείται και απειλεί τους πάντες με διώξεις, ενώ η Περιφέρεια υπέπεσε σε ατόπημα, αφού ο πρόεδρος του ΙΣΛ έχει επαγγελματική σχέση με τον όμιλο που πήγε να ελέγξει», ανέφερε ο κ. Ντούρος, περιγράφοντας μια «ασύμβατη σχέση που προφανώς μπορεί να οδηγήσει σε συγκάλυψη».

Η καταγγελία του Στ. Ντούρου προκάλεσε την έκρηξη του περιφερειακού συμβούλου της πλειοψηφίας και διευθυντή της ΜΕΘ του ΓΝΛ Απ. Κομνού, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως η συνεργασία με την ιδιωτική δομή ήταν που οδήγησε σε αποσυμφόρηση του νοσοκομείου.

«Βεβαίως θα “αγιοποιήσουμε” τον ρόλο του Ομίλου, όσα λέτε είναι συκοφαντίες», ανέβασε τους τόνους ο κ. Κομνός, διαψεύδοντας παράλληλα την επαγγελματική σχέση του προέδρου του ΙΣΛ με τον Όμιλο, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο Περιφερειάρχης τόνισε πως «αν υπάρχει ασυμβίβαστο μπορεί να διερευνηθεί».

«Ό,τι καταγγελία υπάρχει την εξετάζουμε, μην παίζουμε με την πανδημία. Για τη σύνθεση της Επιτροπής δεν φέρει καμία ευθύνη η Περιφέρεια αφού αυτή ορίζεται από τον νόμο», υπογράμμισε ο Κ. Αγοραστός, με τον επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης» να επιμένει στις καταγγελίες του μιλώντας για «κύκλους ιδιωτικών συμφερόντων που δρουν καταχρηστικά» και τονίζοντας ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ευθύνη να ελέγχει το περιεχόμενο των Επιτροπών της».

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ