ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΔΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση – κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΜΕ) εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική του  ξεκίνησε την εφαρμογή του νόμου 4692/2020 με τον παραπλανητικό τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις», χαρακτηρίζοντας πρότυπα και  πειραματικά,  σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μάλιστα, λίγες μέρες πριν ανοίξουν από τις διακοπές του Πάσχα.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τέλος, καθώς δεν λαμβάνεται υπόψη η γνώμη των συλλόγων διδασκόντων, οι οποίοι είτε δεν έχουν συνεδριάσει είτε έχουν πάρει αρνητικές αποφάσεις, σε πολλές περιπτώσεις ομόφωνες.

Το ζήτημα αυτό αφορά εκατοντάδες εκπαιδευτικούς σε αρκετές περιοχές της χώρας που στο άμεσο μέλλον θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις εργασιακές τους σχέσεις αλλά και εκατοντάδες μαθητές και τις οικογένειες τους που θα χάσουν τα σχολεία της γειτονιάς τους.

Ήδη, πολλοί σύλλογοι διδασκόντων δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πανελλαδικά, μαζί με το γονεϊκό κίνημα (Ξάνθη, Κόρινθος, Χίος, Σάμος, Μεσσηνία, κλπ) όπως και στη Λάρισα στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο  Λύκειο έχουν δώσει μια πρώτη απάντηση στις επιδιώξεις του Υπουργείου Παιδείας με μαζική σύσκεψη διαμαρτυρίας στις 18/5/21  στον προαύλιο χώρο του σχολείου με αίτημα να πάρει πίσω η κυβέρνηση την εφαρμογή του αντίστοιχου νόμου, που μετατρέπει τα σχολεία σε πρότυπα – πειραματικά. Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει κινητοποίηση -διαμαρτυρία την Πέμπτη  20/5/21 στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας φέρεται απέναντι στους εκπαιδευτικούς και στα δίκαια αιτήματά τους με απαξιωτικό τρόπο γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις μαζικές αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών που με ομόφωνες αποφάσεις αρνούνται τον χαρακτηρισμό των σχολείων τους σε Πρότυπα και Πειραματικά.

Δε μας προκαλεί εντύπωση! Όλο αυτό το διάστημα οι κυβερνητικές παρατάξεις  δείχνουν με πολλούς τρόπους να υπονομεύουν την προσπάθεια αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας στη μόρφωση, την υγεία, τη δουλειά με δικαιώματα.

Απέναντι στην αδιαλλαξία του Υπουργείου Παιδείας και την αδράνεια των ηγεσιών των Ομοσπονδιών, αντιτάσσουμε τη συσπείρωση στα Σωματεία, την οργάνωση της πάλης, τη μαζικοποίηση των αγώνων.

Αποτελεί μεγάλη υποκρισία του υπουργείου Παιδείας να μιλά για «αριστεία» των λίγων, όταν μετά από ένα χρόνο πανδημίας έχει πραγματικά αφήσει χιλιάδες σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς κυριολεκτικά στην τύχη τους, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Η απάντηση βρίσκεται στη συνέχιση και το δυνάμωμα της κοινής πάλης εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών για ουσιαστική αναβάθμιση της Εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά, για την ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών του λαού μας.

Καλούμε όλους  τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς στην διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Μας αφορά όλους!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/5/21 στις  2μμ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΛΑΡΙΣΑΣ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ