ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Παρουσία της υφ. Παιδείας Ζέττας Μακρή υπεγράφη το μεσημέρι της Πέμπτης από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον εθνικό εισηγητή για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων Ηρακλή Μοσκώφ το Σύμφωνο Συνεργασίας με στόχο την  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και την ανάληψη στοχευμένων δράσεων για την προστασία θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

«Μετέχουμε σε μια παγκόσμια συμμαχία κατά της διακίνησης. Απαιτείται εγρήγορση από τις διωκτικές αρχές, την περιφερειακή διοίκηση αλλά και την κοινωνία», τόνισε ο κ. Μοσκώφ, εστιάζοντας στον σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης αλλά και των επαγγελματιών της Περιφέρειας για την αναγνώριση των θυμάτων.

«Καλούμαστε να καταπολεμήσουμε και την κουλτούρα των αντιλήψεων καθώς στην ιστορία αυτή υπάρχει και ο πελάτης», κατέληξε ο κ. Μοσκώφ, ενώ παίρνοντας τον λόγο η Ζ. Μακρή υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι μία από τις δύο Περιφέρειες της χώρας που πρώτες υπέγραψαν το Σύμφωνο.

Κλείνοντας ο Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε σε μια «ξεχωριστή και ανθρώπινη συμφωνία ενάντια στη μάστιγα της διακίνησης ανθρώπων».

«Υπάρχει σχέδιο και κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ