ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ 55ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαμαρτυρία γονέων στην είσοδο του δημαρχείου Λάρισας

Το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Λαρισαίων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, ενώ την ίδια ώρα στην είσοδο του δημαρχείου βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γονέων του νηπιαγωγείου που ζητούν οριστικές λύσεις στο πρόβλημα.

«Παλεύουμε για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών μας και περιμένουμε οριστικές και υπεύθυνες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα για το ζήτημα», ανέφερε η εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων Ελ. Χαλίτσιου, ενώ στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στο οξύ πρόβλημα της διασποράς των μαθητών και την αγωνία των γονέων τους.

«Στόχος είναι να ομαλοποιήσουμε την κατάσταση μέχρι τον Σεπτέμβριο, ωστόσο η ιδανική λύση με τη δημιουργία πολυδύναμου νηπιαγωγείου δεν θα δοθεί τον Σεπτέμβριο», ανέφερε ο δήμαρχος, αναδεικνύοντας το πρόβλημα της ανεύρεσης οικοπεδικών εκτάσεων και ανακοινώνοντας ως εξέλιξη τη συμφωνία με ιδιώτη για την ενοικίαση ακινήτου για τη στέγαση 82 παιδιών στο κτίριο της πλατείας Μπουκουβάλα, με τα συμβόλαια να αναμένεται να υπογραφούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως έγινε γνωστό όλα τα υπόλοιπα παιδιά του 55ου θα συνεχίζουν να στεγάζονται στους παιδικούς σταθμούς που έχουν παραχωρήσει σχετικούς χώρους (5ος και 9ος), με τον δήμαρχο να σημειώνει πως η δημοτική αρχή συνεχίζεται να εργάζεται για την οριστική διευθέτηση του θέματος, αναφέροντας ως μόνιμη λύση την αξιοποίηση του οικοπέδου απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων Αρ. Αριστοβουλίδης περιέγραψε ένα πρόβλημα ετών αλλά και τραγικές συνθήκες λειτουργίας, με διασπορά μαθητών, χρήση ακατάλληλων χώρων, απουσία προαυλίου (110 ΠΜ) και προστριβές γονέων, επιμένοντας σε σαφές χρονοδιάγραμμα και μόνιμη και οριστική λύση του θέματος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Γ. Παναγιώτου τόνισε πως «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» σημειώνοντας πως ακόμη και η πρόσκαιρη λύση θέλει χρονοβόρες διαδικασίες, ενώ μιλώντας για καθυστερήσεις της δημοτικής αρχής πρότεινε ως μόνιμη λύση την κατασκευή νέου σύγχρονου σχολείου.

Εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας η αναπληρώτρια διευθύντρια Σ. Παπαδοπούλου περιέγραψε εκτόξευση εγγραφών, με 151 παιδιά και 7 λειτουργικά τμήματα, αλλά και πρόχειρες λύσεις και κατακερματισμό των σχολικών μονάδων καθώς «όλα τα όμορα τμήματα είναι γεμάτα σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων», ζητώντας σταθερή και ασφαλή βάση για τα παιδιά και οριστική λύση του θέματος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ