ΈΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ “ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ” ΤΟΥ

Δήλωση της βουλευτού Λάρισας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. Άννας Βαγενά

Την Πέμπτη 20/05/21 η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισμα, στο οποίο εμπεριέχεται η τροπολογία για την άρση της πατέντας των εμβολίων κατά του COVID-19, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία των κομμάτων της Αριστεράς του Ευρωκοινοβουλίου και με τη συνυπογραφή των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Πρόκειται για την ίδια πρόταση, που πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας είχε διατυπώσει στις 8/01/21 καλώντας την κυβέρνηση να την υιοθετήσει και για την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον χλεύασε στις 15/01/21 από το βήμα της Βουλής, λέγοντας «Πάλι καλά που δε μας ζητήσατε να κρατικοποιηθεί η Pfizer και η AstraZeneca με ένα νόμο και με ένα άρθρο».

Πρόκειται, επίσης, για την ίδια πρόταση, για την οποία αφού ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε στις 5/05/21 τη στήριξή του, αμέσως μετά διαβάσαμε άναυδοι σε γνωστή φιλοκυβερνητική εφημερίδα ότι «η κυβέρνηση Μπάιντεν υποστηρίζει την πρόταση του… Έλληνα πρωθυπουργού για την απελευθέρωση της πατέντας εμβολίων».

Όμως, την Πέμπτη στο Στρασβούργο οι ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν υπάκουσαν στη δήθεν πρόταση του αρχηγού της παράταξης τους και καταψήφισαν την τροπολογία για την άρση της πατέντας των εμβολίων. Αν είναι έτσι, γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν τους διαγράφει;

Τα κανάλια, βέβαια, για άλλη μία φορά και για άλλο ένα τόσο σοβαρό θέμα σφυρίζουν κλεφτικά. Εξαφάνισαν την είδηση, ενώ προέβαλαν άλλα θέματα από τη ατζέντα του ευρωκοινοβουλίου της Πέμπτης 20/05/21.

Έχουμε ένα πρωθυπουργό που δεν διστάζει να κοιτάει στην κάμερα και να κοροϊδεύει τους «αγαπητούς συμπολίτες του», που δεν διστάζει να αυτοαναιρείται σε μείζονος σημασία θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, που δεν τον πειράζει το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο εξευτελίζει και τον εαυτό του και το αξίωμά του, γιατί τα μισθοφόρα ΜΜΕ τρέχουν διαρκώς από πίσω του και «μαζεύουν τα σπασμένα» του. Ένα πρωθυπουργό που ποζάρει μπροστά στις φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη για τους πρόσφυγες, ενώ έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα γιγάντιο κέντρο κράτησης. Που δεσμεύτηκε ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται στο διπλάσιο της ανάπτυξης και τώρα διπλασιάζει τον χρόνο εργασίας, ώστε ο κατώτατος μισθός να έρχεται φθηνότερος στην εργοδοσία. Που ψήφισε τον 13ο μισθό ως αντιπολίτευση και στη συνέχεια ως κυβέρνηση τον κατάργησε. Αυτός είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ