ΜΕ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ

Συνάντηση με συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ στο 1ο  ΓΕΛ Λάρισας

Με συνέχιση της κατάληψης του σχολείου τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την ερχόμενη Δευτέρα απαντούν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Λάρισας στην απόφαση για μετατροπή του σχολείου τους σε Πειραματικό.

Στο πλαίσιο συνάντησής τους με συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο προαύλιο του 1ου ΓΕΛ οι μαθητές έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους δηλώνοντας πως την ερχόμενη Δευτέρα θα συγκεντρωθούν στη μία μετά το μεσημέρι στον χώρο της κατάληψης για να καταλήξουν με πορεία στη Δευτεροβάθμια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση, σε συνεννόηση και με το Συντονιστικό των μαθητών.

Περιγράφοντας μια αδιέξοδη συνάντηση με τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Ζιάκα που τους έκανε γνωστό πως πρόκειται για οριστική απόφαση στηλιτεύοντας παράλληλα τις κινητοποιήσεις τους, οι μαθητές δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις δράσεις για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους για απόσυρση μιας απόφασης που φέρνει ανατροπές και πάρθηκε εν αγνοία τους.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί τάχθηκαν στο πλευρό των μαθητών, δηλώνοντας πως θα δώσουν το παρών στην κινητοποίηση της ερχόμενης Δευτέρας και επαναλαμβάνοντας πως η στάση της διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας δεν ήταν η πρέπουσα, αφού για άλλη μία φορά απέφυγε να δώσει απαντήσεις για τα προβλήματα που δημιούργησε και η ίδια με την μετατροπή του 1ου ΓΕΛ και του 1ου Γυμνασίου Λάρισας σε Πειραματικά, κρυφά από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ