ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη μετατροπή σχολείων της Λάρισας σε Πρότυπα και Πειραματικά πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πρωτοβουλία της διοίκησης της ΕΛΜΕ και τη συμμετοχή της Ένωσης Γονέων.

«Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην επιτρέψουν τη μετατροπή των σχολείων τους σε Πρότυπα  αλλά ούτε και σε Πειραματικά, όσο αυτά ταυτίζονται νομοθετικά με τα Πρότυπα, όπως και τις Διευθύνσεις να σεβαστούν τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και να μην προτείνουν την μετατροπή των σχολείων σε Πρότυπα ή Πειραματικά, εφόσον ο Σύλλογος έχει αποφασίσει διαφορετικά», επέμειναν οι διοργανωτές, περιγράφοντας μεγάλες ανατροπές στις σχολικές κοινότητες.

Οι εκπαιδευτικοί στηλίτευσαν την απουσία της Β. Ζιάκα από το γραφείο της κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, σημειώνοντας πως υπάρχουν σειρά ερωτημάτων που θα έπρεπε να απαντηθούν.

«Ζητάμε να ανατραπεί η απόφαση και όσο δεν λαμβάνουμε απαντήσεις θα επιμένουμε», ανέφερε το μέλος της διοίκησης της ΕΛΜΕ Γ. Τσακνάκης, ενώ απαράδεκτη χαρακτήρισε την στάση της διευθύντριας κ. Ζιάκα ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Λάρισας Γ. Παναγιώτου.

«Θα είμαστε εδώ μέχρι να παρθεί πίσω μια απόφαση που πάρθηκε εν κρυπτώ, μια απόφαση που πάρθηκε για μας χωρίς εμάς», ανέφερε ο κ. Παναγιώτου, σημειώνοντας μάλιστα πως μαθητές του 1ου γυμνασίου και 1ου λυκείου αντιδρούν στην εξέλιξη πραγματοποιώντας κατάληψη στα σχολεία τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ