1o ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΑΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Το Γυμνάσιο Καρυάς συμμετείχε στον 10ο  Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που συνδιοργάνωσε η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Λάρισας και το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ, αποσπώντας το 1ο βραβείο ανάμεσα στα Γυμνάσια που συμμετείχαν, με θέμα

«Πανδημία: Ευκαιρία να δω τη ζωή αλλιώς;»

Στα πλαίσια του Διαγωνισμού οι μαθητές και μαθήτριες (ατομικά) εκφράστηκαν καλλιτεχνικά δημιουργώντας ένα βίντεο ή ένα εικαστικό έργο ή μια φωτογραφία αποτυπώνοντας έτσι τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους σχετικά με την  πανδημία, που μπορεί να έχει και θετική διάσταση, αν αξιοποιηθεί σωστά. Μπόρεσαν να εστιάσουν σε θετικά στοιχεία του εαυτού τους όπως ικανότητες και αξίες που τους βοήθησαν να βιώσουν λιγότερο επώδυνα την αλλαγή που προέκυψε στην ζωή τους. Κατάφεραν να σκεφτούν και να αναδείξουν, αποτυπώνοντάς τα σε ένα έργο, όλα  τα θετικά στοιχεία που αξιοποίησαν μέσα στην πανδημία και θα ήθελαν να τα μοιραστούν σαν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

Το 1ο  βραβείο απέσπασε το έργο(φωτογραφία) της μαθήτριας της Α τάξης του Γυμνασίου Καρυάς Κλεονίκη Ρούσι .Την  καθοδήγηση των μαθητών  του σχολείου είχε η φιλόλογος κ. Παπαδημητρίου Αθανασία.

Η τελετή βράβευσης  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 και ώρα 19:00 μ.μ στο χώρο του Β΄ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς: Ο πρόεδρος του  Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.ΝΑ και Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καλομπάτσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Πινακάς Βασίλειος,ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων κ. Δεληγιάννης Δημήτριος, η Δ/ντρια Β/θμιας Εκπ/σης κα. Βασιλική Ζιάκα, ο υπεύθυνος σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης κ.Κατσούρας Χρήστος ,η υπεύθυνη Σχ. Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης κα. Κων/να Χατζημίχου,  ο εκπρόσωπος του Π.Ε.Κ.Ε.Σ Θεσσαλίας ,συντονιστής εκπαιδευτικού έργου κ. Μάτος, μέλη του Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.ΝΑ, επιστημονικοί σύμβουλοι του οργανισμού, οι γονείς των βραβευμένων μαθητών και εκπρόσωποι των σχολείων.

Στον χώρο της τελετής τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται (αποστάσεις, μάσκες) για την προστασία από την νόσο COVID – 19.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων  του Γυμνασίου Καρυάς συγχαίρουν την μαθήτρια του σχολείου για την διάκρισή της καθώς και όλους τους μαθητές/τριες όλων των σχολείων που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό και απέδειξαν ότι και κάτω από αντίξοες συνθήκες μπορούν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν έργα που μεταφέρουν μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ