Κ. ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΝΗΣ: ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας βάσει των στοιχείων αναφορικά με τον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων, εμφανίστηκε σε σημερινή του ανάρτηση ο καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής Κώστας Γουργουλιάνης ο οποίος υποστηρίζει ότι το τέλος της πανδημίας θα έλθει με την επιτάχυνση των εμβολιασμών, την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:
“Ανταπόκριση από το μέτωπο, παρατηρώντας τα σκληρά δεδομένα!
Παρατηρώντας το διάγραμμα που ακολουθεί, βλέπουμε τις καμπύλες διασωληνωμένων και θανάτων που πήγαιναν μαζί στο κύμα του Νοεμβρίου να απομακρύνονται στο κύμα του Απριλίου. Στις κορυφές των κυμάτων του Νοεμβρίου καταγράφηκαν 600 διασωληνωμένοι με 100 περίπου θανάτους, και του Απριλίου περισσότεροι από 800 διασωληνωμένοι με σχεδόν 80 θανάτους την ημέρα.
Φαίνεται ότι η αποκλιμάκωση συνεχίζεται τις τελευταίες μέρες, με 600 διασωληνωμένους και 50 θανάτους. Επομένως προκύπτει ότι αν και δυστυχώς οι θάνατοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα στη χώρα μας , είναι οι μισοί, σε σχέση με τον Νοέμβριο. Το σύστημα Υγείας είναι τώρα καλύτερα προετοιμασμένο, οι ποσυσυζητημένες μεταλλάξεις δεν φαίνεται να είναι περισσότερο θανατηφόρες, τα εμβόλια προστάτευσαν αποτελεσματικά τις μεγαλύτερες ηλικίες με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε στα νοσοκομεία νεότερους ασθενείς με ηπιότερη νόσο . Επομένως η “συνταγή” για το τέλος της πανδημίας περιλαμβάνει οπωσδήποτε την επιτάχυνση των εμβολιασμών , την συνεχή ενίσχυση του Συστήματος Υγείας και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com