ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ανακοίνωση – κάλεσμα της κίνησης

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) που θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή  23 Μάη, στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία ΑΤΑ.

Καταδικάζουμε τα Ισραηλινά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων.   

Νίκη στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας  καταγγέλλει και καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις του Κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ κατά αμάχων και παιδιών του πολύπαθου λαού της Παλαιστίνης . Στόχος του  να ολοκληρώσει το σχέδιο εποικισμού της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ.  Οι Παλαιστίνιοι  υπερασπίζονται τα  ιστορικά καταξιωμένα δικαιώματά τους να αποκτήσουν δική τους πατρίδα και αντιστέκονται στο Ισραήλ που επιχειρεί να τους διώξει από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και να προχωρήσει σε νέους εποικισμούς. Οι Ισραηλινοί με τις πρεσβείες τους σε όλο τον κόσμο αξιοποιώντας  τα κυρίαρχα ΜΜΕ οργανώνουν επιχείρηση παραπληροφόρησης για όσα πραγματικά συμβαίνουν στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη .

Πλάτες στην Ισραηλινή επιθετικότητα η στάση ΗΠΑ- ΕΕ- Κυβέρνησης.                 

Βοήθεια στο Κράτους -Τρομοκράτη του Ισραήλ δίνουν  ΗΠΑ  που παραβιάζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ, αναγνώρισαν ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ και  μπλόκαραν ψήφισμα  για καταδίκη των επιθέσεων του Ισραήλ. Ισχυρές χώρες της ΕΕ συνεργάζονται με το  Ισραήλ και ανέχονται τις εγκληματικές του ενέργειες . Δηλώσεις  του τύπου  << οι επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ πρέπει να σταματήσουν αμέσως και όλες οι πλευρές να λάβουν μέτρα για την αποκλιμάκωση των εντάσεων >> ή << οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του άμαχου πληθυσμού στο Ισραήλ >> ή << το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα >> είναι εντελώς απαράδεκτες, τροφοδοτούν την κλιμάκωση και κάνουν πλάτες στην Ισραηλινή επιθετικότητα. Τεράστιες ευθύνες έχει και το Ελληνικό Κράτος που εγκατέλειψε προ πολλού την αλληλεγγύη του προς τον λαό της Παλαιστίνης. Οι τελευταίες Κυβερνήσεις της ΝΔ  και του ΣΥΡΙΖΑ με την υποστήριξη όλων των Αστικών Κόμματων και της ακροδεξιάς, αναβαθμίζουν συνεχώς τις πολιτικές – οικονομικές – στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ , στα πλαίσια του αντιδραστικού άξονα πολέμου  Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ. υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ. Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας    εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Παλαιστινιακό λαό και  καταδικάζει τις εγκληματικές επιθέσεις των Ισραηλινών.

Καλούμε  τους εργαζομένους και τη νεολαία, να εκφράσουν έμπρακτα την καταδίκη τους  στην Ισραηλινή βαρβαρότητα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Λωρίδα της Γάζας.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα την Κυριακή  23 Μάη, στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία Α.Τ.Α.

Διεκδικούμε :

Παλαιστίνη ελεύθερη στα όρια του 1967,  και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.    

Καμία συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ.   Δεν ανεχόμαστε  στην Λάρισα τα F-15 των Αμερικανονατοϊκων  φονιάδων, που έχουν σπείρει τον όλεθρο σε λαούς όλου του κόσμου. Έξω οι Ιμπεριαλιστές από την Αν. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις Ιμπεριαλιστικές εξορμήσεις στη Μέση Ανατολή. Να  καταργηθούν οι Βάσεις από Λάρισα , Στεφανοβίκειο και όλη τη χώρα . Αποδέσμευση από  ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του, να χαράξει το δρόμο που μπορεί να εγγυηθεί την πραγματική Ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, με αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις ανάμεσα στους λαούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ