ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Με συγκέντρωση στην πλατεία ΑΤΑ και πορεία με κατάληξη την 1η Στρατιά η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, μέλος της ΕΕΔΥΕ, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο και σωματεία και φορείς της πόλης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παρουσία των αμερικανικών F-15 στην 110 Πτέρυγα Μάχης, εκφράζοντας παράλληλα την στήριξη τους στον Παλαιστινιακό λαό, μετά τη νέα αιματοχυσία στη λωρίδα της Γάζας.

«Στη Λάρισα καταγράφεται μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη με την παρουσία των F-15 και τη Συνεκπαίδευση της Ελληνικής Πολεμικής  Αεροπορίας με ιπτάμενους, τεχνικούς και βοηθητικό προσωπικό των ΗΠΑ. Πρόκειται για επικίνδυνους σχεδιασμούς  των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ τους οποίους και καταδικάζουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κεντρική της ομιλία η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Δ. Παπαστεργίου.

Μιλώντας για τα αιματηρά γεγονότα της Γάζας η κ. Παπαστεργίου τόνισε πως «το Ισραήλ προχωρά σε κλοπή της παλαιστινιακής γης με την στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών», εκφράζοντας παράλληλα αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, ενώ ακολούθησε πορεία με πρώτο σταθμό την πύλη του ΑΤΑ, όπου υπό το βλέμμα ανδρών της ΟΠΚΕ και παρουσία κλούβας των ΜΑΤ παραδόθηκε σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στην πύλη της 1ης Στρατιάς, όπου και επιδόθηκε ανάλογο ψήφισμα, με τους διαδηλωτές με πανό και συνθήματα να καταγγέλλουν τους σχεδιασμούς  των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που μετατρέπουν τη χώρα μας σε πεδίο βολής, πολεμικό ορμητήριο μα και στόχο αντιποίνων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ