ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Κατατέθηκε από το Επιμελητήριο Λάρισας και την Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Ανατρεπτική και πρωτοπόρο πρόταση κατέθεσε το Επιμελητήριο Λάρισας και η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Λάρισας στο Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα στον Γ.Γ κ. Τριαντόπουλο.

Η πρόταση  αφορά στη στήριξη των Γυναικών Επιχειρηματιών, κατά τις χρονικές περιόδους κύησης, λοχείας και ανατροφής τέκνων.

Μία ευαίσθητη περίοδος, αυτή της μητρότητας, κατά την οποία στηρίζονται από την πολιτεία όλες οι μισθωτές μητέρες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ενώ αντίθετα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις μητέρες αυτοαπασχολούμενες που προσπαθούν να δημιουργήσουν οικογένεια, ενώ πασχίζουν παράλληλα να κρατήσουν την επιχείρησή τους, στηρίζοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό και ταυτόχρονα την οικονομία της χώρας.

Η έλλειψη αυτής της σπουδαίας παροχής, από την πλευρά της πολιτείας, είναι ανασταλτικός παράγοντας για πολλές νέες γυναίκες, οι οποίες θα ήθελαν να ασχοληθούν με το επιχειρείν, όμως έχουν μπροστά τους τη δημιουργία οικογένειας.

Αναλυτικότερα, μετά την επίσκεψη του Γ.Γ κ. Τριαντόπουλου, στο Επιμελητήριο Λάρισας στις 28-3-2021 που αφορούσε συζήτηση για την στήριξη των σεισμόπληκτων της περιοχής μας, ακολούθησε αίτημα της Γ.Γ του Επιμελητηρίου και Προέδρου της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας κας Καλλιόπης Τζήκα για τη στήριξη των Γυναικών Επιχειρηματιών, το οποίο με μεγάλη χαρά της ιδίας αλλά και του Προέδρου κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλου και των παρευρισκομένων, ο κ. Τριαντόπουλος αντιμετώπισε πολύ θετικά και μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά και πολύ σωστά ότι όλα ξεκινάνε μέσα από την οικογένεια.

Στη συνέχεια, ο κ. Γενικός ζήτησε να του σταλεί υπόμνημα και κατόπιν να οργανωθεί τηλεδιάσκεψη  με τους αρμόδιους φορείς.

Το υπόμνημα , το οποίο στάλθηκε στον Γ.Γ του Υπουργείου Οικονομικών Κ. Τριαντόπουλο, κοινοποιήθηκε  και στον Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής κα Μαρία Συρεγγέλα και την Γ.Γ.Ισότητας κα Γιάννα Χορμόβα.

Ευχαριστούμε θερμά για την έμπρακτη στήριξη, εκ μέρους του Γ.Γ κ. Τριαντόπουλου, στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στους πληγέντες του Ιανού και του σεισμού και για την πρόθεσή του να στηρίξει αυτή την πρότασή μας, μείζονος σημασίας για το Γυναικείο Επιχειρείν και -κατ’ επέκταση – για την ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ