ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στο πόδι για μία ακόμη μέρα οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Λάρισας που έχουν στο πλευρό τους γονείς και παρατάξεις της ΕΛΜΕ

Με πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απάντησαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Λάρισας στην απόφαση για μετατροπή του σχολείου τους σε Πειραματικό, ενώ η κινητοποίησή τους το μεσημέρι της Δευτέρας βρήκε συμπαραστάτες  γονείς και παρατάξεις της ΕΛΜΕ.

«Ζητάμε την απόσυρση μιας απόφασης που φέρνει μεγάλες ανατροπές στη σχολική κοινότητα και πάρθηκε εν αγνοία μας», επέμειναν οι μαθητές, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν γονείς και συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ που στηρίζουν τον αγώνα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως για μία ακόμη φορά η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Β. Ζιάκα ήταν απούσα από το γραφείο της κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, καθώς επέλεξε να αναχωρήσει ελάχιστα λεπτά πριν την έλευση των μαθητών, πράξη που ενόχλησε όλους τους συμμετέχοντες στη δράση που καυτηρίασαν τη στάση της.

Μάλιστα εκπρόσωπος των μαθητών έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτη ενέργεια», ενώ αναφερόμενος στη διαμαρτυρία τόνισε πως πρόταση των μαθητών είναι η δημιουργία νέου διδακτηρίου που θα στεγάσει το Πειραματικό.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ//ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ