ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΡΟΔΙΑ – ΣΥΚΑΜΙΝΕΑ

Παράπονα κατοίκων που τον χρησιμοποιούν καθημερινά και είναι αναγκασμένοι να κάνουν τη διπλάσια απόσταση

Σε κλείσιμο του δρόμου που συνδέει τη Ροδιά με τη Συκαμινέα μέχρι το τέλος του χρόνου προχωρά μέσα στις επόμενες ημέρες η αστυνοιμική διεύθυνση Λάρισας λόγω των εργασιών που θα γίνουν στο οδόστρωμα και στα πρανή του δρόμου για την εξασφάλιση της βατότητας και καλύτερων συνθηκών ασφαλείας.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού, η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω παράκαμψης και ειδικότερα:

Η διαδρομή της παράκαμψης, με κατεύθυνση από Ροδιά προς Συκαμινέα, ξεκινά από την αφετηρία της Επαρχιακής Οδού Λάρισας-Καλλιπεύκης στη Ροδιά και θα εκτρέπεται ως εξής:

Μέσω Επαρχιακής Οδού Τυρνάβου-Ροδιάς προς Δελέρια, Αργυροπούλι με κατάληξη στην Εθνική Οδό Λάρισας- Κοζάνης. Μέσω Εθνικής Οδού Λάρισας-Κοζάνης (μέσω Μελούνας) προς Ελασσόνα με κατάληξη το Μικρό Ελευθεροχώρι και τη διασταύρωση με Εθνική Οδό Ελασσόνας-Κατερίνης.

Μέσω Εθνικής Οδού Ελασσόνας-Κατερίνης με κατάληξη την Καλλιθέα Ελασσόνας και διασταύρωση με Επαρχιακή Οδό. Μέσω Επαρχιακής Οδού προς Ολυμπιάδα, Κρυόβρυση και κατάληξη τη Συκαμινέα.

Εν τω μεταξύ σε ανάρτηση του συλλόγου των Απανταχού Σκαμνιωτών μετά από επικοινωνία με τον υπεύθυνο του έργου βελτίωσης του δρόμου Ροδιάς-Συκαμινέας κ. Χρήστο Αντωνίου, αναφέρονται τα εξής:

Κατά το αμέσως προσεχές διάστημα (σε μια εβδομάδα ή δέκα ημέρες), ο δρόμος θα κλείσει λόγω εργασιών για την αποκατάσταση της βατότητας.

Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός στην καλύτερη περίπτωση μέχρι το Φθινόπωρο.

Το έργο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το αποτέλεσμα αυτού θα είναι η βελτίωση της πρόσβασης στο χωριό μας, καθώς ενισχύεται η ασφάλεια.

Επίσης ο δρόμος Ροδιάς – Σκαμνιάς είναι ένας από τους σημαντικούς δρόμους προσέγγισης στον Όλυμπο.

Με το έργο βελτίωσης τόσο οι επισκέπτες όσο και οι κάτοικοι του χωριού αλλά και των διπλανών χωριών θα κάνουν τη διαδρομή συντομότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Γι’ αυτό πρέπει να δείξουμε υπομονή και κατανόηση μέχρις ότου ολοκληρωθεί. Μέχρι τότε η πρόσβαση στο χωριό μας θα γίνεται μέσω Ελασσόνας.

Το έργο είχε ανακοινωθεί πέντε χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 2016.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Εν τω μεταξύ με δεδομένο ότι κάποιοι κάτοικοι της Συκαμινέας χρησιμοποιούν καθημερινά ή πολύ συχνά τον συγκεκριμένο δρόμο εκφράζουν τις ενστάσεις τους για το καθολικό κλείσιμο του δρόμου, αφού όπως επισημαίνουν αναγκάζονται να διανύσουν διπλάσια απόσταση και να σπαταλήσουν διπλάσιο χρόνο για να μετακινηθούν προς τη Λάρισα.

Οι διαμαρτυρόμενοι που δεν αποκλείεται να επισκεφθούν και την περιφέρεια για να εκφράσουν τις ενστάσεις τους προτείνουν την κατασκευή παράδρομου δίπλα από τμήματα του στα οποία θα γίνουν εργασίες ώστε έστω και με χωματόδρομο να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους από και προς το χωριό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ