ΠΕΘΑΝΕ 63ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΘΡΟΜΒΩΣΗ – ΕΙΧΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ASTRA ZENECA

Κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης όπου νοσηλευόταν από την 1η Απριλίου, η 63χρονη γυναίκα που είχε υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της εταιρείας AstraZeneca.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της συνέντευξης της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, έγινε αναφορά στην εξέταση τεσσάρων περιστατικών θρομβώσεων έπειτα από χορήγηση εμβολίου της AstraZeneca με το οποίο αξίζει να αναφέρουμε πως έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα περισσότεροι από 740.000 πολίτες.

Επιπλέον χθες η κ. Θεοδωρίδου τόνισε πώς μόνο μια περίπτωση με θρομβοεμβολικό επεισόδιο μετά τον εμβολιασμό από το AstraZeneca, έχει περάσει, έχει καταγραφεί και στον ΕΜΑ. Χαρακτηριστικά είπε:

«Η μία έχει περάσει, έχει καταγραφεί και στον ΕΜΑ. Οι άλλες που τις ακούτε, και θα έλεγα εδώ ότι αυτές που ακούτε βγαίνουν πρώτα στα κανάλια και μετά συμπληρώνεται η κίτρινη κάρτα.

Δηλαδή ότι υπάρχει ακόμη μία δυστοκία στο να συμπληρωθούν άμεσα τα ιατρικά στοιχεία από το νοσηλευτικό ίδρυμα, από το γιατρό στον οποίο καταφεύγει ένα άτομο.

Επομένως, θα έλεγα ότι εάν μπορούσατε εσείς που είσαστε κοντά στο κοινό και τους γιατρούς σε όλη την Ελλάδα, προσοχή έγκαιρη συμπλήρωση της κίτρινης κάρτας. Διότι με την κίτρινη κάρτα ενημερώνεται ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης και κινείται ο μηχανισμός εν τω βάθει διερεύνησης του κάθε περιστατικού.

Πολλές φορές δηλαδή μας ζητάτε πληροφορίες για ένα περιστατικό, για το οποίο δεν έχουν φτάσει στοιχεία ούτε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Πάντως, όταν τεκμηριώνεται το περιστατικό και δεν είναι απλώς η χρονική συσχέτιση, αυτό να είστε σίγουροι ότι θα το αναφέρουμε.».

dikaiologitika.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ