ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ/DAISIES» ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ (ΦΩΤΟ)

Με την τήρηση όλων των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τρίτης στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα η ομαδική πρωτότυπη εικαστική έκθεση, παραγωγή της Δημοτικής Πινακοθήκης, με τίτλο «Μαργαρίτες/Daisies».

Σε μια σύγχρονη έκθεση που εντάσσεται στις δράσεις της Πινακοθήκης στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης «Δρόμοι του Ιμπρεσιονισμού» και δανείζεται τον τίτλο «Μαργαρίτες» από την ομώνυμη ανθογραφία της Θάλειας Φλωρά- Καραβία (έργο της Συλλογής Γ. Ι. Κατσίγρα) αναφέρθηκε σε σύντομη ομιλία της η προϊσταμένη της Πινακοθήκης Ιωάννα Δεληγιάννη, σημειώνοντας πως συνολικά δεκατρείς καλλιτέχνιδες τιμούν την σπουδαία ζωγράφο κατασκευάζοντας «εντυπώσεις» και επαναπροσεγγίζοντας το έργο της.

«Μας έλειψαν οι ανοιχτοί χώροι Πολιτισμού και οι δράσεις που δίνουν επιτέλους χρώμα στο γκρίζο που βιώσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά σε σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΔΣ Δ. Δεληγιάννης, ενώ παίρνοντας τον λόγο το μέλος της διοίκησης της Πινακοθήκης Κων/νος Βελησσαρίου στάθηκε στον σημαντικό ρόλο των μουσείων και των εικαστικών συλλογών σήμερα, αλλά και στην εξωστρέφεια και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό που χαρακτηρίζει τις δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Στην επικαιροποίηση του έργου της Θάλειας Φλωρά-Καραβία επικεντρώθηκε η επιμελήτρια της έκθεσης, Ιστορικός τέχνης- Εικαστικός Αντιγόνη Καψάλη, ενώ συμμετέχουν με έργα τους οι: Μαριάννα Γκουντουβά, Ζωή Ζηπέλα, Ρούλα Καραφέρη, Λιάνα Κρανιώτου, Δήμητρα Οικονόμου, Μαρία Παναγιώτου, Αθανασία Παπατζέλου, Ελένη Σαρλή, Ιφιγένεια Σδούκου, Ζωή Σεϊτάνη, Βασιλική Σουλτούκη, Θεοδώρα Τσιάτσιου και Βιβή Τσιόγκα.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ