Η ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Η ανακοίνωση του δ.σ. της Ενωσης

Για την διενέργεια των Πανελληνίων εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου, αυτό το χρονικό διάστημα συγκροτούνται οι Λυκειακές επιτροπές στα εξεταστικά κέντρα. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ θεωρεί ότι για να μπορούν οι επιτροπές αυτές να επιτελέσουν το ρόλο τους και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των Πανελληνίων εξετάσεων θα πρέπει να διαθέτουν ένα αριθμό εκπαιδευτικών με εμπειρία στο αντικείμενο αυτό.

Θέλουμε όμως να παρατηρήσουμε ότι παράλληλα με την παραπάνω επισήμανση , εξίσου σημαντική είναι και η ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού αυτών των επιτροπών διότι:

Α) Πρέπει να αποκτούν εμπειρία στο θέμα αυτό και άλλοι συνάδελφοι (ισσες) , ώστε να είναι σε θέση να αντικαθιστούν τους προηγούμενους συναδέλφους (συνταξιοδότηση, μετάθεση, ασθένεια κλπ) .

Β) Σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης το ελάχιστο οικονομικό αντίτιμο από τη συμμετοχή στις επιτροπές αυτές είναι αναγκαίο σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων.

Γ) Για λόγους ισονομίας και ηθικής τάξης απαιτείται η δυνατότητα συμμετοχής να είναι ανοικτή και πάνω απ΄ όλα διαφανής για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Προτείνουμε , από όσους εκπαιδευτικούς (Λυκείου – Γυμνασίου) δηλώσουν, έπειτα από πρόσκληση ενδιαφέροντος , ότι θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκρότηση των επιτροπών , η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης να τοποθετήσει κατά προτεραιότητα αυτούς που δεν έχουν συμμετάσχει σε καμιά επιτροπή τα τελευταία τρία χρόνια και να ακολουθήσουν οι επόμενοι συνάδελφοι, εκτός και αν με αιτιολογημένη πρόταση του διευθυντή του σχολείου αυτό δεν μπορεί να γίνει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ