ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζ. Μαμούρης, ενώ όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ «κύριο χαρακτηριστικό είναι η διεύρυνση της συνεργασίας επάνω σε project που πρόκειται να αναπτυχθούν το προσεχές χρονικό διάστημα».

Περιγράφοντας μια «στρατηγική συνεργασία» ο δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε σε σειρά project που αφορούν περιβαλλοντικά ζητήματα, ανθρωπιστικές σπουδές κλπ. τα οποία και αποτελούν σημεία αιχμής για τον δήμο και θα προχωρήσουν με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου.

«Χρειαζόμασταν έναν σύμβουλο και συμμέτοχο στις δραστηριότητές μας και βρήκαμε ευήκοα ώτα», κατέληξε ο κ. Καλογιάννης, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου να σημειώνει πως «το Ίδρυμα ενώνοντας δυνάμεις μπορεί να βοηθήσει τη δυναμική κοινωνία της Λάρισας».

«Το σύμφωνο αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακράς συνεργασίας», τόνισε ο κ. Μαμούρης, επισημαίνοντας την ανάγκη στρατηγικών συμμαχιών με επιστημονικούς φορείς, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η αντιπρύτανης Ιωάννα Λαλιώτου, που περιέγραψε «έναν εξαιρετικό συνδυασμό και μια συνεργασία που τα αποτελέσματά της θα φανούν τα επόμενα χρόνια».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ